Actualitate

Teroarea de la Bisoca: ”Nu cred că ne apucă iarna, Crăciunul! Urșii ne mănâncă toți porcii”

Urșii au atacat din nou la Bisoca! După câteva săptămâni în care doar au dat târcoale caselor, fiarele sălbatice au coborât iar în gospodăriile din satele bisocene. Un nou atac a avut loc noaptea trecută la casa unui localnic din satul Lacurile și a omorât un porc.

”Atacurile urșilor au stopat în ultima perioadă, dar noapte precedentă au revenit. A atacat o locuință și a omorât un porc. Oamenii sunt speriați. Urșii au apărut și ziua. Merg printre casele lor și sunt un real pericol. Oamenii care s-au întâlnit cu urșii au reușit să fugă. Nu mai știu ce să facă. Autoritățile cunosc situația de la Bisoca, dar discută. Nu se ia nicio hotărâre. Cu siguranță sunt mai mulți urși pentru că sunt văzuți în toate satele din comună”, a spus Ionașc George, localnic din Bisoca.

Oamenii sunt speriați și spun că nu este zi în care să nu vadă animalele sălbatice prin sat, aproape de casele lor. Cu toții cred că este vorba despre mai mulți urși care coboară din pădure și au ajuns să le fie frică să iasă din casă pe timpul nopții sau chiar dimineața devreme.

”Nu e zi în care să nu vedem urși și porci mistreți, cu câte 30 în urmă. Zici că-i turmă de oi. E urmă de urs și acum. E urma pe cărare. Ne este și frică să mergem, dacă avem treabă mai de dimineață. A plouat și acum vedem peste tot urme de urși. Și pe drum. Sunt foarte mulți. În satul Lacuri au coborât 7 urși din pădure. E jale cu noi aici. Nu cred că ne apucă iarna, Crăciunul, că urșii ne iau porcii”, Bâcâien Ion, localnic din comuna Bisoca.

Situația de la Bisoca este cunoscută și de autorități, iar în martie, când au fost înregistrate mai multe atacuri repetate ale fiarelor sălbatice, au fost luate primele măsuri. Mai exact, a fost întocmit un dosar care a fost depus la Ministerul Mediului în vederea obținerii derogării de recoltare a urșilor care au atacat gospodăriile din Bisoca.

Ionașc George

La acel moment, răspunsul autorităților centrale a fost unul negativ, astfel că singura soluție care a putut fi luată rapid a fost hrana de abatere, care se pare că au ținut câteva săptămâni departe urșii de animalele domestice din gospodăriile localnicilor, însă nu i-au alungat.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Bună ziua, mulțumim pt promptitudinea articolului, mulțumim ca ne sunteți alături.
    Tragem din nou un semnal de alarmă către Prefectura Buzău și Ajps Buzău pentru a dispune măsuri în zonă, viața oamenilor este pusă în mare pericol de aceste animale sălbatice.

  • Bună ziua, mulțumim pt promptitudinea articolului, mulțumim ca ne sunteți alături.
    Tragem din nou un semnal de alarmă către Prefectura Buzău și Ajvps Buzău pentru a dispune măsuri în zonă, viața oamenilor este pusă în mare pericol de aceste animale sălbatice.