Actualitate SĂNĂTATE

Care sunt localitățile din Buzău cu cele mai multe vaccinări anti-COVID, cine e la coada clasamentului

Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19 a făcut publică AICI harta vaccinării în România. Aceasta este complexă și prezintă rata de imunizare a populației eligibile pentru vaccinare pentru fiecare localitate în parte. Potrivit CNCAV, în top 10 al localităților cu cele mai mari rate de vaccinare se regăsesc doar trei orașe, restul fiind comune. Pe primele trei poziții sunt comuna Dumbrăvița din județul Timiș, cu o rată de vaccinare de 44,26%, orașul Borsec din județul Harghita cu 41,46% rată de imunizare și municipiul Cluj-Napoca, care a ajuns la o rată de vaccinare de 40,63%. Cele mai scăzute rate de vaccinare sunt în Moldova.

Buzăul stă bine, cu o rată a vaccinării în municipiul reședință de județ de 26.03  la sută. Pe următoarele două poziții sunt comuna Berca, localitate care are o rată de vaccinare de 20.81 la sută,  și municipiul Rîmnicu Sărat, cu 17.02 la sută.  La coada clasamentului sunt comunele Râmnicelu, Calvini și Bisoca, toate cu procente privind vaccinarea sub 5 la sută.

La Râmnicelu, s-au vaccinat anti-COVID 4.92 la sută dintre locuitori, la Calvini 4,79 la sută iar la Bisoca doar 4.05 la sută, însemnând 103 localnici dintr-un total de 2543 câți numără comuna.