Actualitate

Testele din salivă pentru depistarea coronavirusului, distribuite, în sfârșit, în școlile din Buzău. Când le primesc copiii, cine face testarea

În sfârșit, au ajuns în județ, testele din salivă, acestea fiind distribite reprezentanţilor şcolilor. Fiecare şcoală are „mână liberă“ să hotărască cine face testarea, dacă testele vor fi făcute acasă de către părinți ori în școală de către cadrele medicale, lucru greu de pus în practică, însă.

Conform șefului ISJ Buzău, Ionel Meiroșu,  prima tranșă de teste din salivă pentru depistarea coronavirusului a ajuns în teritoriu. Împărțirea către școli se face în raport cu numărul copiilor înscriși în fiecare unitate de învățământ.

Pe de altă parte este de menționat că testele au fost trimise neasamblate și provoacă probleme directorilor de școli care trebuie să găsească soluții pentru ca aceste kituri sa ajungă cum trebuie la elevi. Este posibil ca sarcina asamblării și punerii în punguțe a celor necesare testării să cadă pe profesori.

Elevii urmează să primească fiecare câte două teste joia viitoare, după mini-vacanţa de 1 Decembrie. Până atunci, conducerea fiecărei şcoli va decide, în urma consultărilor cu profesorii, părinţii şi elevii, dacă testarea se va face în şcoală sau testele vor fi trimise acasă, urmând ca părinţii să-i testeze pe copii. 

”Se va stabili de către fiecare consiliu de administrație cum se vor face aceste teste, în  urma discuțiilor si parteneriatului cu părinții. Dacă se decide administrarea de către părinți copilul le primește, le administrează acasă părintele si apoi transmite rezultatul. Testele sunt în pachete de câte 25, probabil școlile vor achiziționa punguțe pentru a pune componentele testelor care vor ajunge la copii. Sperăm ca lucrurile să meargă bine, astfel încât să putem opri răspândirea coronavirusului iar copiii să meargă la școală, fizic, fără întrerupere”, a declarat pentru șansanews.ro inspectorul general al ISJ Buzău, Ionel Meiroșu.

Județul Buzău a primit în primă fază 127.000 de teste din salivă pentru depistarea coronavirusului. În curând sunt aşteptate, însă, noi tranşe.