Actualitate Divertisment

TIMP LIBER: Cel mai titrat film românesc al momentului e pe Netflix. A ajuns pe locul 1 în doar 3 zile (video)

sursa foto: Mediafax

Minivacanța nu e doar pentru distracție și petrecere în aer liber, ci poate fi și un moment de relaxare cu o carte în mână ori un film bun.

Buzoienii care nu ajung zilele acestea la iarbă verde sau la mare pot alege să petreacă aproape două ore vizionând cel mai titrat film al momentului. Este vorba despre ”Oameni de treabă”, pelicula care și-a adjudecat, pe 25 aprilie, cele mai importante premii la Gala Premiilor Gopo 2023, echivalentul autohton al premiilor Oscar, ajunsă în acest an la a 17-a ediție.

Cel mai bun film de lungmetraj, cea mai bună regie cel mai bun scenariu, cel mai bun actor în rol principal – Iulian Postelnicu, cel mai bun actor în rol secundar – Vasile Murariu, cel mai bun montaj – sunt premiile câștigate de ”Oameni de treabă” la Gala Gopo.

Deși nu a adunat în cinematografe publicul pe care au reușit să-l adune alte două filme românești lansate în ultimul an – ”Teambuilding” și ”Taximetriști”, ”Oameni de treabă” pare să fi cucerit nu doar criticii, ci și pe oameni. Asta pentru că, la 3 zile de la momentul în care pelicula a devenit disponibilă și pe platforma Netflix, a urcat pe locul 1 în topul preferințelor telespectatorilor din România.

Personajul principal este Ilie, interpretat de Iulian Postelnicu. Ilie este polițiști într-un sat din Moldova, unde corupția este un mod de viață. În urma unor evenimente violente și a  unor tensiuni care se acumulează, Ilie este pus în situația de a lua o decizie. Va fi la rândul lui un personaj corupt sau va lua până la urmă o decizie care să schimbe totul, profesional și personal? Este întrebarea care capătă răspuns la final, după o înșiruire de situații care te țin cu sufletul la gură.

Iată ce spunea, înainte de lansarea filmului în cinematografe, actorul care i-a dat viață personajului principal:

Pe lângă numeroasele premii Gopo, ”Oameni de treabă” a obținut și premii internaționale.

Tot la Gala Premiilor Gopo 2023, premiul publicului i-a revenit peliculei ”Taximetriști”, aflată în prezent pe locul 3 în topul preferințelor publicului din România pe platforma Netflix.

Mai jos, trailer-ul filmului ”Oameni de treabă”.