Colegiul Național „Spiru Haret” a îmbrăcat straie de sărbătoare, marcând 185 de ani de existență neîntreruptă. Practic, pentru aproape două secole, munca asiduă a cadrelor didactice a pus piatra de temelie la dezvoltarea abilităților viitoarelor cadre didactice. De la învățătorul care îți așază stiloul în mână, la profesorul care îți recomandă cărțile dificile pentru care ai nevoie de multă voință pentru a le parcurge, toți fac parte din corpul didactic care pregătește pepiniera de tinere talente.
Prestigioasa unitate de învățământ a desfășurat pentru două zile un amplu program, care a cuprins și manifestări artistice. Printre invitații de seamă ai colegiului, s-a numărat și lector universitar doctor Daniel Nica, care predă la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București, un tânăr profesor buzoian, care anterior a fost chiar elev al unității de învățământ. Acesta susține că toți colegii generației sale au ajuns în funcții importante, că își urmează cu devotament profesia și că Buzăul rămâne pepiniera de tinere talente, care ulterior ajunge în învățământul universitar. Revenirea lui acasă și primirea cu brațele deschise din partea cadrelor didactice actuale i-a făcut sufletul să i se umple de bucurie, aici, unde, identitatea sa a fost cristalizată, și unde, profesorii fac mai mult decât să transmită informații.
Coordonatorii colegiului au fost premiați cu plachete aniversare, și iată că, din nou, ca și în cazul profesorului universitar, o fostă elevă, care în prezent este directoarea Grădiniței cu Program Prelungit Numărul 9, a fost prezentă la eveniment, într-un dublu rol. Directoarea Alina Stan afirmă că singurul mod în care îți poți exercita meseria de dascăl este să iubești ceea ce faci. Actualilor elevi ai liceului le-a transmis să fie perseverenţi în îndeplinirea idealurilor propuse şi să fie conştienţi că severitatea, uneori prezentă, dă plus valoare pregătirii lor.
Gândurile bune ale profesorilor au fost transmise la festivitate, privind cu ochii minții la un trecut plin de amintiri și la un viitor prosper. Toți acești dascăli sunt o resursă inepuizabilă pentru tinerele cadre, pe care le-au format după chipul și asemănarea lor. Directoarea Cristina Iuliana Iacob spune că rezultatele colegiului sunt cunoscute deja la nivel național, iar dascălii duc mai departe lumina științei de carte în toate școlile din județ, și nu numai. În urmă cu 5 ani, grație eforturilor depuse de elevi și dascăli, liceul a primit denumirea de „colegiu”, ridicând ștacheta în arhitectura complicată a zilelor în care trăim.
Adaugă comentarii