Actualitate

Ținutul Buzăului își primește astăzi titlul de geoparc UNESCO. Marcel Ciolacu vine în județul său să marcheze momentul

Sursa foto tinutulbuzaului.org

Eveniment important astăzi pentru județul Buzău. Ținutul Buzăului, recunoscut ca geoparc internațional UNESCO, primește acest titlu, în cadrul unei ședințe festive online, la care vor asista, de la distanță, oficialii buzoieni. Momentul se va consuma începând cu ora 15,00, iar invitații la eveniment vor fi prezenți a Sala Mare a Consiliului Județean. Videoconferința de acordare a titlului de geoparc UNESCO celor opt teritorii calificate în urma procesului de selecție va putea fi urmărită online AICI.

Anterior, pentru același eveniment, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, vine în județul său, pentru a lua parte la evenimentele care au legătură cu recunoașterea Ținutului Buzăului ca al doilea geoparc internațional UNESCO din România. Liderul PSD va începe vizita la Buzău cu o acțiune de plantare de copaci în zona pădurii Frasinu, după care va fi prezent la Berca, la una dintre porțile de vizitare a Ținutului Buzăului, unde va susține și o conferință de presă. Vizita lui Ciolacu la Buzău are și importante conotații în plan politic, venind la o săptămână după cea a șefului PNL, Nicolae Ciucă. Din această perspectivă, este de urmărit ce subiecte va aborda șeful PSD cu aleșii partidului cu care se va întâlni în timpul vizitei.

În 13 aprilie anul acesta Ținutul Buzăului a obținut validarea oficială ca Geoparc Internațional UNESCO fiind al doilea geoparc din România inclus în Rețeaua Internațională a Geoparcurilor (GGN), după Țara Hațegului. Demersurile pentru obținerea acestui titlu au început în urmă cu 16 ani.