Actualitate

(UPDATE) TOMA L-A EXECUTAT, SCURT! Cornel Dumitrașcu, șeful Poliției Locale, și-a dat demisia (declarație). Reacție primar, EXCLUSIV

Șeful Poliției Locale Buzău, Cornel Dumitrașcu, și-a dat demisia din funcție. După un an și jumătate cât a condus acest serviciu, aflat în subordinea Primăriei Buzău,  o perioadă pe care acum o numește ”grea”, Dumitrașcu a ales să facă un pas în spate și să renunțe la postul pe care îl câștigase prin  concurs.

Contactat vineri dimineață de reporterii șansanews.ro, Dumitrașcu a declarat că demisia din fruntea Poliției Locale Buzău are la bază motive personale, refuzând să detalieze, însă dând impresia, fără să spună prea multe, că în spatele gestului său ar putea sta ceva tensiuni, ori poate reproșuri sau nemulțumiri ce i-au fost adresate.

”Sunt motive personale și nu vă spun mai mult. E mai bine așa. Nu insistați că nu vă spun mai multe. Sunt motive personale și atât(..) A fost o perioadă grea.(..) O să lucrez în privat”,  a declarat pentru șansanews.ro Cornel Dumitrașcu.

Cornel Dumitrașcu conducea Poliția Locală Buzău de un an și jumătate, de la momentul la care a câștigat concursul.

Până la organizarea unui nou examen pentru post, funcția de conducere de la nivelul Poliției Locale va fi ocupată de directorul adjunct Adrian Teodorescu.

Primarul Buzăului, Constantin Toma, în subordinea căruia se află Poliția Locală, nu a putut fi contactat până la această oră.  

Menționăm, că din 20 martie, în perioada stării de urgență dar și a stării de alertă, Poliția Locală se află în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, activitatea acestui serviciu fiind coordonată de Inspectoratul Județean de Poliție. Partea administrativă, tot ce ține de de Resurse Umane și management, sunt însă atributul conducerii Primăriei.

Cornel Dumitrașcu a lucrat în trecut la SRI, fiind pensionar în momentul în care a preluat conducerea Poliției Locale. Este considerat un om serios, neconflictual.

În anul 2019, Dumitrașcu a avut un moment de cumpănă în viață. În timp ce se afla în concediu, la Sarmisegetusa Regia, în munţii din zona Orăştiei, buzoianul dar și prietena lui și o altă persoană au fost loviți de fulger. Cornel Dumitraşcu şi prietena sa au suferit traumatisme din cauza descărcărilor electrice, în timp ce cea de-a treia persoană a murit.

Vineri, în jurul orei 10.30, primarul Buzăului, Constantin Toma, a declarat pentru șansanews.ro că a luat act de demisia șefului Poliției Locale, declarând că, personal, nu are ce-i reproșa lui Cornel Dumitrașcu:

”Este adevărat că și-a dat demisia. Am fost și eu anunțat în scris, în urmă cu două zile. Și-a depus demisia, invocând motive personale. Nu am nimic să-i reproșez vis-a vis de activitatea profesională și nu am avut niciun fel de discuție cu dumnealui. Fiecare om decide ce trebuie să facă în viață. Deocamdată nu știu cine îi va lua locul. În 30 de zile ar trebui să plece. Nu are voie să plece mai devreme. Înțeleg că este în concediu medical, acum. Probabil are probleme de sănătate. Nu a venit să-mi spună. Dar, dacă există înțelege bilaterală, poate pleca și mai devreme, conform Codului Muncii. Din punctul meu de vedere, poate pleca oricând. Până în 15 iunie, nu aveam voie să declanșăm niciun concurs, conform legii, dat fiind starea în care ne aflăm. El a fost director executiv adjunct, singurul care a luat concursul suținut anul trecut.”, a declarat în exclusivitate pentru șansanews.ro, primarul Constantin Toma.