Actualitate

Topul celor mai frumoase globuri de Crăciun! Toate sunt hand made. De unde pot fi cumpărate

Globuri de poveste pentru bradul de Crăciun! Este modul artiștilor buzoieni de a bucura prin talentul lor pe toți cei care iubesc frumosul și care vor ca în bradul lor să aibă cel puțin un ornament unic. Mai mici sau mai mari, din sticlă pe care sunt pictate animăluțele din poveștile copilăriei, case tradiționale de pe meleagurile buzoiene și peisaje cu iernile de altă dată, bogate în zăpadă, globulețe vor face ca bradul de Crăciun fie cu adevărat deosebit.

În micile ateliere ale artiștilor buzoieni este agitație. Se pictează și se creează zi și noapte. Deși mare parte dintre comenzi au fost onorate, artiștii lucrează până în Ajunul Crăciunului pentru a avea decorațiuni unice pentru toți care le apreciază munca. Iar ceea ce iese din mâinile lor este cu adevărat spectaculos.

Iată unele dintre cele mai frumoase globulețe create de artiștii buzoieni. Topul este deschis de o pictoriță din Ținutul Buzăului.

”Mihaela este o pictoriță din Berca, care folosește mai multe tehnici de pictură pe diferite materiale (pânză, lemn, piatră, sticlă). Se lasă inspirată de ceea ce vede în jurul ei, în special de peisajele zonei. Tocmai de aceea, printre subiectele ei preferate găsim vulcanii noroioși”, spun reprezentanții Ținutului Buzăului despre Mihaela Popescu.

Dintre sutele de globulețe pe care le-a pictat, se disting cele pe care se regăsesc imaginile caselor tradiționale.


”Totul se face cu mare grijă, fiind nevoie chiar și de 8 ore pentru decorarea unora dintre globuri”. Globulețe aduc bucurie și schimbă un pic sensul tradițiilor de Crăciun, aduc o notă aparte pomului de Crăciun”, ne-a spus Mihaela.

Un globuleț din sticlă pictat manual costă 140 de lei și poate fi cumpărat de pe site-ul Ținutului Buzăului.

Tot de acolo vine ocupanta locului doi al topului prezentat în acest articol. Este vorba despre Rodica Pătrășcanu care propune pentru bradul de Crăciun globuri din lână.

”Fascinată de artă și natură (și de oi), Rodica a început să învețe tainele argăsitului din dorința de a da din nou viață lânii și pieilor de oaie, care de foarte multe ori se transformă în deșeuri. Produsele care ies din mâna ei sunt unice și spun o poveste aparte. Lâna spălată în apă de izvor de munte este împâslită și apoi modelată cu grijă până își capătă forma. Fiecare oiță este apoi personalizată cu inserții colorate din fir de lână”, scriu reprezentanții Ținutului Buzăului.

Cu o pensulă, multă răbdare și talent, Viorica Șerbănoiu reușește să imprime simbolul Crăciunului în picturile în miniatură realizate pe globurile de sticlă. Viorica pictează orice ,lăsându-și imaginația să se joace cu culorile și formele. Pictează îngerași, chipuri, peisaje sau hore tradiționale.

”Asta e modul meu de a simți Crăciunul de câțiva ani”, scrie Viorica pe Facebook la unul dintre filmulețe în care prezenta globulețele pictate.

Din mâinile ei ies adevărate obiecte de artă apreciate, mai întâi de cunoscuți, iar mai apoi chiar și de străinii îndrăgostiți de tradițional pentru care face decorațiuni speciale pe care le trimite peste hotare.

Mici opere de artă pe globurile din sticlă creează și actorul de comedie Cristi Martin. Când nu este pe scenă sau în fața elevilor de la Liceul de Artă, Cristi Martin, stabilit pentru o perioadă la Buzău, pictează. Din fotoliul instalat în sufrageria sau la măsuța din bucătărie, pictorul aduce pe globurile din sticlă animăluțele vesele din poveștile copilăriei.

Chipul îmbujorat, ochii mari și zâmbetul larg de copil dau viață ornamentelor pictate de o buzoiancă, ce propune pentru acest Crăciun globulețe cu fes. Ideea inedită a strâs imediat sute de comenzi, așa că artista care face totul manual lucrează fără încetare. Este vorba despre Camelia Bisoceanu.

Artista pictează de când se știe, însă în urmă cu șapte ani, după ce a adus pe lume o fetiță, a simțit inspirația pentru a crea și globulețe.

Un globuleț costă de la 25 de lei și poate urca până la o sută de lei, în funcție de dimensiune dar și de complexitatea picturii. Toate aceste minunății pot fi găsite pe paginele de Facebook ale celor menționați.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Sunt foarte frumoase! Felicitari pentru podoabele realizate si multumim pentru prezentare! 🙂

    Am crescut avand, an de an – noi si bunica ce “ne crestea” – cei mai frumosi brazi pe care ii vazusem. Podoabele de brad sunt unul dintre lucrurile pe care le cumparam an de an pentru ca ne aduc foarte multa placere si bucurie, chiar daca, de ani buni, de-abia daca mai avem unde si cum sa le punem, in ditamai bradul.

    Globurile – si tot ce este pentru brad – ne plac nespus de mult, insa strangandu-se atat de multe (si… cand au fost seturi… am dat), am inceput sa fim mult mai selective cand le alegem, asa ca mi-ar placea sa cumpar globuri pictate manual, DAR: dupa a vedea sparte, in timp, mai multe globuri, din copilarie, care ne placeau… am evitat, intotdeauna, sa cumparam globuri de sticla, oricat de frumoase erau. 🙂

    Am cumpara globuri pictate manual, insa doar daca ar fi pictate pe plastic. 🙂