Alertă Coronavirus Buzău SĂNĂTATE Șansa de Ramnicu Sărat

(UPDATE) SPITALUL DIN RM.SĂRAT S-A UMPLUT. 152 de bolnavi cu coronavirus internați. Nu mai e loc de niciunul

UPDATE: La orele prânzului, conducerea Spitalului Municipal din Rm.Sărat a declarat pentru șansanews.ro că numărul bolnavilor cu COVID-19 internați a ajuns la 152, unitatea fiind plină. Iată declarația directorului medical dr.Felicia Vasile:

ȘTIRE INIȚIALĂ: Spitalul Municipal din Rm.Sărat este aproape plin.

Doar patru paturi mai sunt disponibile miercuri dimineață pentru bolnavii cu COVID.19. Sunt internați în unitatea spitalicească 146 de pacienți infectați cu coronavirus, cea mai aglomerată secție fiind cea de Boli Infecțioase unde sunt 27 de bolnavi și Pediatria cu 15 copii spitalizați.

Potrivit conducerii Spitalului Municipal din Rm.Sărat capacitatea maximă de spitalizare în unitatea suport este de 150 de paturi. Zilnic însă, aici sunt aduși noi și noi pacienți, Buzăul continuând să înregistreze un număr mare de bolnavi. Chiar dacă miercuri vor fi externați pacienți, fie vindecați, fie asimptomatici, spitalul continuă să fie foarte aglomerat.

Suntem departe de a ajunge într-o etapă în care să vorbim de relaxare la Buzău, a declarat și medicul epidemiolog Carmen Scântei de la DSP Buzău:

” Suntem departe de a ne caracteriza de o pantă descendentă. Avem surprize în fiecare zi. Sunt zile cu 28, 24 de de cazuri ori chiar mai mult de atât. În zilele cu raportări mai mici, cu cifre mai scăzute, acest lucru se datorează și posibilității de investigare la data respectivă. Sunt foarte multe probe și trebuie să lucram într-o prioritizare. Și astfel, există riscul, ca după o zi cu teste pozitive puține, în ziua următoare,  probele respective să se înmulțească pentru că lucrăm mai multe teste care s-au strâns”  

Buzăul are conform raportării de marți 565 de bolnavi de coronavirus de la debutul pandemiei. 313 buzoieni s-au vindecat însă 12 au murit având coronavirus dar și alte afecțiuni grave.