SĂNĂTATE

TOȚI ASIGURAȚII TREBUIE SĂ ȘTIE ASTA! Ce se întâmplă de la 1 iulie cu cardurile de sănătate

Cardul de sănătate redevine obligatoriu începând din astăzi. Excepție vor face consultaţiile la medicul de familie şi la specialistul din ambulatoriu.            

Potrivit Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, toate serviciile medicale, de îngrijiri la domiciliu, medicamentele şi materialele sanitare, precum şi dispozitivele medicale se acordă şi se validează, din 1 iulie, cu cardul de sănătate. Excepţie fac serviciile acordate în cabinetele medicilor de familie şi în ambulatoriul clinic de specialitate, care pot fi accesate fără utilizarea cardului de sănătate până în 30 septembrie.                                                                       

  Reprezentanții CNAS susțin că reintroduc validarea serviciilor medicale cu cardul naţional de sănătate pentru că este necesar să se țină o evidenţă mai clară a serviciilor acordate, astfel încât să poată fi gestionate cât mai eficient fondurile din sistemul de sănătate.

De asemenea, reprezentanții CNAS anunță că iau în calcul introducerea cu caracter permanent a consultațiilor la distanță, mai ales pentru pacienții cu boli cronice stabilizate. Consultațiile la distanță au funcționat de la debutul pandemiei ca măsură impusă pentru limitarea răspândirii infectărilor cu COVID-19.