Actualitate

Traficant de arme letale, prins la Buzău. Arsenalul, îngropat la mare adâncime, detectat cu un sistem ingenios, improvizat de un ofițer SAS

Un adevărat arsenal, îngropat la câțiva metri sub pământ, a fost descoperit datorită unei idei inedite pe care a avut-o un ofițer SAS, din Poliția Buzoiană. Armele letale erau procurate din străinătate de un traficant periculos care le revindea unor infractori pe bază de comandă.

Mai precis, pentru că arsenalul se afla la mare adâncime și nu putea fi localizat cu detectorul de metale, ofițerul ingenios a montat în vârful tijei aparatului de detecție o prăjină cu o sârmă cu care a înțepat, din loc loc, suprafața de pământ unde se bănuia că ar fi îngropate armele și astfel depozitul a fost  găsit.  

Întreaga desfășurare a acțiunii a fost relatată, în exclusivitate, la Focus Tv, chiar de comandantul Inspectoratului Județean de Poliție Buzău, Laurențiu Pantazi.

”Armele erau ascunse în pământ, destul de adânc, astfel detectoarele nu au putut face față. În acest sens, un coleg de la SAS, pe care l-am recompensat la acel moment, a avut inițiativa de a lega cu o sârmă, o prăjină, și a început să înțepe pământul și astfel a găsit armele”, a povestit Laurențiu Pantazi, comandant al IPJ Buzău.

Ca urma a acestei operațiuni, polițiștii au reușit să prindă unul dintre cei mai periculoși traficanți de arme letale din țară.

„Biroul de Arme a reușit confiscarea unui număr de 7 arme letale care erau oferite spre vânzare unor suspecți cu preocupări în zona infracționalității cu violență, deci nu le luau să vâneze porci mistreți. O acțiune reușită și care s-a soldat cu niște arestări, activitate infracțională pe raza a 3 județe: Brașov, Vrancea, Buzău”, a spus comandantul IPJ Buzău.

Cel care dus la capturarea unuia dintre cei mai periculoși traficanți de arme letale din România, de altfel aflat în vizorul polițiștilor din Regiune, a fost chiar șeful Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. Comisarul șef Dragoș Neagu face parte din colectivul IPJ Buzău din anul 2007, când a fost angajat din sursă externă, el fiind de profesie inginer silvic.

 „Este absolvent al Facultății de Silvicultură și-a completat studiile absolvind Facultatea de Drept. Este un om care a venit pentru infracțiuni silvice, dar care are o dezvoltare și o pasiune deosebită. În cadrul IPJ Buzău, și-a făcut o echipă foarte bună, tocmai de aceea au fost și premiați ca echipă, și care are rezultate și dincolo de acest caz”, a mai spus Laurențiu Pantazi.

Pentru reușita lor, polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, conduși de Dragoș Neagu, au fost premiați cu Placheta de Onoare a Poliției Române.

”Ca urmare a acestor rezultate, Biroul de profil a fost recompensat la nivelul conducerii Poliției Române cu placa de onoare a Poliției Române, o recompensă importantă care a fost acordată întregului colectiv, care ne face să credem că se ia și în cadrul altor structuri ale IPJ Buzău.” a declarat inspectorul șef al IPJ Buzău, comisarul șef Laurențiu Pantazi.