Actualitate

Tragedie la Varlaam. Un tractor a căzut în gol de la 5 metri în albia râului Bâsca Mare. Utilajul era plin cu geamuri care au căzut peste 3 oameni (FOTO)

sursa: Facebook
sursa: Facebook

Accident deosebit luni seară  la Varlaam. Un om a murit iar doi au fost grav răniți după ce  utilajul în care se aflau a căzut de pe o punte, de la o înălțime de circa 5 metri în albia râului Bâsca Mare.  Victimele au fost preluate de un elicopter SMURD și transportate la spital.

Accidentul s-a produs într-o zonă împădurită a localității Varlaam. Trei muncitori din Mureș veniseră în zonă după ce reprezentanții unei pensiuni agroturistice au cumpărat de la firma la care aceștia erau angajați mai multe uși. Ușile fuseseră aduse cu o autoutilitară care însă nu putea pătrunde pe puntea care ducea spre pensiunea respectivă, punte amenajată peste râul Bâsca. De aceea, în zonă a fost adus un tractor condus de un tânăr de 26 de ani din Gura Teghii.

Ușile au fost urcate în tractor, care  a trecut de două ori puntea respectivă. A treia oară când urma să fie transportate și geamurile, doi dintre muncitorii de la Mureș au decis să urce în remorcă pentru a le susține, astfel încât să nu se spargă. Cel de-al treilea muncitor venit de la Mureș a rămas la autoutilitară.

La jumătatea distanței parcursă de tractor pe punte, o șufă a cedat însă, puntea s-a înclinat,  iar în final tractorul a căzut în gol, în albia râului Bâsca Mare.

sursa: Facebook

Un bărbat de 45 de ani din Reghin, județul Mureș a murit pe loc  în timp ce colegul său de serviciu, un bărbat de 41 de ani și șoferul tractorului, de 26 de ani din Gura Teghii, au fost grav răniți. Ei au fost preluați de un elicopter SMURD si transportați în spital în stare gravă.

In acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor  legale  de securitate și sănătate în muncă.