Actualitate

Transfer oficializat! Pădurea Crâng e a municipiului Buzău cu acte

A fost făcut și ultimul pas necesar pentru ca pădurea Crâng să treacă oficial la Primăria Buzău și să poată fi reamenajată. După ce Guvernul a aprobat trecerea pădurii de la Romsilva în patrimoniul primăriei, astăzi, 8 februarie, oficialii Palatului Comunal au semnat protocolul cu Garda Forestieră și cu Romsilva pentru preluarea Crângului.

“Astăzi, 8 februarie 2022, am semnat protocolul cu Garda Forestieră și cu Romsilva, de preluare în proprietatea publică a municipiului Buzău, a pădurii Crâng, în suprafață de 177,78 hectare, care se adaugă celor 9,4 hectare existente în jurul lacului. Iată că visul primarului Buzăului, Nicu Constantinescu care a preluat la 1 mai 1881 pădurea Crâng prin lege și care a respectat ,,condițiunea ca pentru totdeauna, Crângul să serve ca loc de preumblare și înfrumusețarea orașului”, este dus mai departe”, spune primarul Constantin Toma.

Autoritățile intenționează să acceseze fonduri europene pentru plantarea de noi arbori și pentru transformarea Crângului într-o pădure parc.

“Este obligația noastră să regenerăm această pădure minunată, să-i îmbunătățim biodiversitatea, astfel încât, alături de celelalte proiecte de economie circulară, să transformăm Buzăul într-unul din cele mai sustenabile orașe din România.”

Tot fonduri europene ar putea fi accesate și pentru reabilitarea canalului Iazul Morilor. Odată cu punerea acestuia în valoare și cu reamenajarea pădurii Crâng, autoritățile buzoiene vor să transforme municipiul într-un oraș prietenos cu mediul, în care calitatea vieții să fie ridicată.