Actualitate

Numărul elevilor din online, în ușoară scădere. Câți elevi învață de acasă

Numărul elevilor buzoieni care fac ore on-line se menține ridicat, însă, se constată o ușoară scădere față de săptămâna precedentă. Dacă în urmă cu o săptămână, peste 2000 de elevi învățau de acasă, astăzi, 8 februarie, 1 494 elevi sunt în on-line.

La începutul acestei săptămâni, 16 clase au revenit la școală, în timp ce, de vineri până marți, alte 14 clase au trecut la cursuri din fața calculatorului.

„Am observat că luni au fost 16 clase care au ieșit din online, iar de vineri până astăzi au intrat 14 clase noi, adică ar fi o diferență de 2 clase mai puține, comparativ cu câte au fost anterior. Totodată, și pentru ziua de astăzi mai sunt o parte dintre clase pentru care astăzi e ultima zi de online, mâine revin la școală. Este o îmbunătățire”, a declarat inspectorul școlar general adjunct Andreea Elena Petroșel.

În urma testării de luni, 103 teste de salivă au ieșit pozitive. Dintre acestea, 76 au fost confirmate în urma testului RT-PCR. În rândul profesorilor, din cele 21 de teste de salivă pozitive, 19 au fost confirmate.

„După centralizarea de astăzi, am constatat că la nivelul întregului județ am avut pentru testarea de ieri 103 teste de salivă pozitive în cazul elevilor. Dintre acestea, 76 au fost confirmate de către DSP, 8 au fost infirmate, iar pentru celelalte 19, la acest moment, nu există răspuns. În cadrul personalului au fost 21 de teste de salivă pozitive, dintre care 19 confirmate, unul infirmat și unul pentru care nu există răspuns la acest moment.”

În acest moment, în județul Buzău, sunt 60 de clase cu activitate în online.