Actualitate

Trei zile libere în luna iunie

Trei zile libere în iunie 2022. Bugetarii, dar şi o parte a celor angajați în mediul privat, vor avea parte de o nouă minivacanță în următoarele zile. Deoarece ziua de 1 iunie pică miercuri, toţi profesorii, părinții şi elevii vor fi liberi, conform Codului Muncii. Aşadar, în luna iunie vor fi încă trei zile libere legale pentru români şi doar două dintre acestea vor pica în timpul săptămânii.

Astfel, 1 iunie ( Ziua copilului)pică miercuri, iar 12 și 13 iunie, adică prima și a doua zi de Rusalii pică duminică, respectiv luni. De Rusalii, românii se pot bucura de un weekend prelungit.

Mai trebuie menționat faptul că angajatorii ai căror salariaţi lucrează în zile de sărbătoare legală sunt obligaţi să le acorde acestora compensaţii, potrivit Codului Muncii. Conform legislaţiei în vigoare, angajaţii au dreptul la o compensare cu timp liber în următoarele 30 de zile. În caz că această compensare nu poate fi acordată, angajaţii au dreptul la un spor salarial de cel puţin 100% din salariul de bază. Angajatorii care nu acordă salariaţilor timp liber în zilele nelucrătoare sau care nu-i recompensează pentru munca în respectivele zile riscă amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei.

Autorul știrilor

Karla Lucuță

- realizator emisiuni radio pe Focus Fm de peste 11 ani
- realizator emisiuni de divertisment pe Focus TV
- prezentator evenimente şi artist de muzică de petrecere

Adaugă comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu