POLITICĂ

TRIST! A INTRAT DIHONIA ÎN PARTIDUL PUTERII! Acuzații în rândul conducerii că face jocurile oricărui alt partid, numai ale PNL, nu

Apropierea alegerilor locale se lasă cu scandaluri în serie pe scena politică buzoiană. Ultimul partid intrat în zodia conflictelor interne este PNL, formațiune care astăzi a înregistrat un eveniment chiar în fața sediului de pe strada Ion Băieșu. Concret, câțiva membri vechi din teritoriu, între care și un lider important al partidului, un consilier județean, și anume fostul primar din Balta Albă, Georgian Calotă, îl acuză pe liderul filialei județene, deputatul Cristi Romanescu că face jocurile PSD.  În replică, cel acuzat, la rândul său, spune că Georgian Calotă este cel care face de fapt jocurile altui partid, că i-a propus să candideze din nou la Primăria Balta Albă, dar acesta l-a refuzat și crede că deja va merge la alegerile viitoare cu PMP.  

Către orele prânzului, Georgian Calotă, fost primar din Balta Albă și consilier județean, și vechi membru PNL și-a pus masca de protecție pe figură și înarmat cu mai multe pancarte a protestat în fața sediului PNL alături de alți câțiva peneliști vechi, acuzându-l pe Romanescu că în teritoriu face jocurile PNL și că  urmărește să pună drept candidați la primaria Balta Albă ”iepurași” pentru PSD.

În acest sens, consilierul județean a explicat într-o declarație:

” Săptămâna trecută, am luat decizia de a candida la Primarie, împreună cu domnul Romanescu, din acel moment s-au făcut pliante și tot ce trebuie. Apoi, am primit un telefon de la secretariatul partidului, de la Buzău, în care am fost rugat să aduc membri pentru circumscripția electorală, la Balta Albă. Am trimis 2 persoane,  rezervă și titular, cu numere de telefon.  Sâmbătă, când m-am dus să ridic documentul pt a-l duce la președintelele de circumscripție, am constatat că sunt alte persoane trecute acolo. Am întrebat, au zis că nu știe nimeni.  Reprezentantul zonal care e vicepreședintele partidului, dl Iuga, a zis că nu știe nimic. Am întrebat cine a adus aceste persoane că în Balta Albă sunt apropiate PSD. L-am sunat pe domnul președinte, dar nu mi-a răspuns. (..)Sâmbătă  și duminică, reprezentantul PNL, Ionuț Iuga și încă cineva, au venit la o întâlnire  cu primarul PSD din Balta Albă și au  căutat candidat pentru Primărie să mă înlocuiască. Un candidat PNL care să susțină PSD.  Am venit luni dimineață, am discutat cu domnul Romanescu. Am zis așa: candidez la Primărie cu condiția să-mi fie schimbat omul din biroul electoral, nu e normal ca eu sa candidez și altcineva să pună om acolo. A zis că nu mai vrea sa discute, că nu-l mai interesează, așa că  am luat decizia să protestez în fata sediului . ”

De cealaltă parte, Romanescu a spus pentru șansanews.ro că, de fapt, cel care face jocurile altui partid este chiar Georgian Calotă, căruia i-a propus chiar în această dimineață, din nou, să candideze la Balta Albă, însă acesta a refuzat.  Mai mult, Romanescu spune că din informațiile pe care i le-au dat unii colegi, crede că Georgian Calotă se află deja în curtea PMP iar acțiunile sale ar urmări să întârzie până în ultima clipă crearea unei alte echipe de candidați ai PNL la Balta Albă.

”Domnul Calotă, cel care este consilier județean PNL, din punctul meu de vedere face jocurile altui partid, așa cum s-a văzut și în alte cazuri. De fapt, el nu are nici un gând să candideze pentru Primăria Balta Albă din partea PNL, pentru că acest lucru i s-a propus, eu i-am propus să candideze pe poziția de primar al comunei  Baltă Albă. A refuzat să facă asta și refuză în continuare, chiar în aceasta dimineață, înainte să facă acest protest, i-am  propus să fie candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei și să facem echipă. Mai mult decât atât, am informații  și există colegi, actuali consilieri locali la PNL Balta Albă care deja au bannere în portbagaj de la alt partid, împreună cu domnul Calotă, probabil, făceau acest pas în momentul în care nu mai aveam noi posibilitatea să facem altă echipă cu care să candidăm. E un joc pe care domnul Calotă, cu cei de acolo, l-au făcut de mai multă vreme, noi sesizând acest lucru și ne-am luat toate măsurile. Dar, astăzi i-am propus să candideze pentru PNL pentru funcția de primar la Balta Albă. (..) El spune tot felul de lucruri și face acuze la adresa mea, că sunt cel care vrea să distrugă, că sunt în slujba PSD, sunt acuze pe care le-au mai făcut și alții, e o speculație pe care nu o pot demonstra.  Fac jocul altui partid și vor să destabilizeze organizația PNL.  Din informațiile pe care mi le-au dat colegii, eu  cred că e vorba de Mișcarea Populară”

După cum se poate observa, PNL are din ce în ce mai multe probleme interne, pe măsură ce alegerile locale se apropie. Cazul liberalilor nu e însă singular deoarece cu doar câteva zile în urmă și PSD a fost zguduit de un scandal intern, atunci când Constantin Toma a refuzat să susțină candidatura la președinția Consiliului Județean a lui Petre Emanoil Neagu, conflictul fiind aplanat în cele din urmă de intervenția liderului PSD, Marcel Ciolacu.

Nici la PRO România nu e liniște în această perioadă, rebelul Doru Constantin Muzgoci, fost PDL, fost PSD, și-a dat demisia și din filiala județeană a partidului lui Victor Ponta, acuzându-l pe coordonatorul județean Felix Rache că vinde partidul lui Ciolacu.