Actualitate

Tu știi cum se va transforma digital organizația ta? Răspunsul vine de la specialiști de talie națională, prezenți, joi, la Buzău

foto SIMAVI
foto SIMAVI

Transformarea digitală care aduce cu ea tehnologie nouă, din ce în ce mai performantă, inclusiv inteligența artificială, este o realitate fie că vorbim despre sectorul public, fie că vorbim despre companii private. Unele industrii sau sectoare de stat sunt mai expuse presiunii de a introduce în activitatea lor tehnologiile digitale, însă, succesul în transformarea digitală ține de o serie de factori, de la finanțare la instruirea resursei umane. Un lucru se conturează drept o premisă clară: în câțiva ani, roboții care ne vor soluționa cererile către primărie ori ne vor ajuta să întocmim corect un dosar, platformele digitale și aplicațiile de tip ERP care vor crește eficiența unor procese interne administrative vor face parte din normalitatea vieților noastre. Departe, însă, ideea că ele vor înlocui omul la locul său de muncă. Dimpotrivă, angajatul va fi tot acolo, dar, conform unei evoluții firești, va fi un angajat care va fi dezvoltat competențe digitale cel puțin la un nivel de bază.

Ceea ce, acum câțiva ani, părea un scenariu SF este astăzi planul de dezvoltare al multor companii și  administrații. Apare, firesc, întrebarea cum, cât de repede și cu ce rezultate concrete se poate realiza transformarea digitală.

Cum? Cu viziune și strategie adaptată, cu lideri care acceptă viitorul digital și cu angajați implicați în procesele de digitalizare, calificați pentru a răspunde acestei provocări.

Cât de repede? Aici răspunsul depinde de fiecare organizație și de viziunea de dezvoltare pentru aceasta. Dar răspunsul corect este cu cât mai repede cu atât mai bine. Diferența poate fi de la profit crescut la faliment sau eșec în relația cu cetățeanul, dacă vorbim de sectorul public.

Cu ce rezultate? Parte din răspuns vine în fraza de mai sus. Continuând, putem adăuga eficientizarea proceselor, o infrastructură mai flexibilă, o reducere a costurilor, dar și a timpului pentru mentenanța tehnologiilor, dezvoltarea de noi produse și servicii, o mai bună adaptare la piață, creșteri ale veniturilor.

Dar această transformare digitală nu este simplă. Ea vine cu investiții de timp și bani. Sunt, evident, și piedici. Unele reale, altele pe care ni le ridicăm noi, oamenii, puși în fața noului, din inerție. Această provocare face subiectul unei conferințe care va avea loc joi, la Buzău, la sala de conferințe a Hotel Pietroasa, de la ora 14:00.

Specialiști de top din domeniul consultanței pentru finanțări europene și furnizori de proiecte mari de dezvoltare și integrare de soluții IT la nivel național și european, vin la o întâlnire cu reprezentanții mediului public și privat din Buzău.

Discuțiile vor fi cu un pronunțat caracter practic și pragmatic. Accentul va fi, în prima parte a dezbaterilor, pe finanțările disponibile, privite ca o fereastră de oportunitate pentru dezvoltarea și transformarea digitală a organizațiilor, în următorii câțiva ani. Pe de altă parte, soluțiile tehnologice, alegerea acestora, reprezintă un pas cu multe necunoscute. Orice lider de organizație știe de ce are nevoie, dar partea cea mai dificilă este armonizarea nevoilor sale cu modalitatea de răspuns a noilor tehnologii. Tocmai de aceea, alegerea unui furnizor flexibil, dar și cu experiență, devine vitală.

La conferința de la Buzău, vor fi prezenți reprezentanți ai companiei Software Imagination & Vision (SIMAVI) , furnizor de tehnologie la nivel național, pentru sectorul public și de stat, dar și dezvoltator de tehnologii pentru Comisia Europeană și numeroase organizații europene, private sau publice.

Accesul la conferință este gratuit, iar adresabilitatea este către persoane din poziții executive și de top management, precum și din zona de IT a organizațiilor private și de stat.