În timp ce mașinile buzoienilor necesită tot mai dese intervenții pentru schimbarea consumabilelor, efect al modului în care se circulă în tot orașul, noi artere sunt decopertate pentru continuarea lucrărilor de înlocuire a conductelor de apă și canalizare. Investițiile se suprapun și au dat peste cap traficul în tot orașul, mai ales că, la temperaturile actuale, nu se poate reface carosabilul după ce intervențiile se finalizează.
În săptămâna care se încheie, muncitorii firmelor contractate să schimbe conductele, au lucrat pe strada Mesteacănului, circulația fiind închisă între intersecția cu strada Frăsinet și până aproape de Sala Sporturilor. Traficul a fost reluat pe acest tronson, miercuri seara, dar, pentru a străbate zona, îți trebuie și amortizoare și o mașină care să nu preia șocul denivelărilor. Și cum nu există șantier închis, fără deschiderea unui nou front de lucru, haosul se mută pe strada Frăsinet, pe sensul dinspre Mesteacănului spre rond.
Lucrările sunt executate de un subcontractor, același care a lucrat pe Alexandru Marghiloman, unde o mașină s-a prăbușit cu una din roți în hăul format după o surpare, și unde, în zona brutăriei, a fost nevoie de două intervenții succesive, din motive pe care nu se sinchisește nimeni să le explice. De altfel, dezastrul de pe strada Alexandru Marghiloman, devenită aproape impracticabilă, i-a fost semnalat și primarului Constantin Toma, pe contul de Facebook, acolo unde răspunde personal sesizărilor:

Între explicații și promisiuni de tipul ”Va fi mai bine”, primarul Buzăului se arată deranjat că buzoienii nu au criticat la fel în vremurile când orașul era sub altă administrație.
”Cind se încălzește asfaltam ce s-a stricat asa cum e normal ! Va urma aplicarea unui proiect european prin care vom încerca să avem și pista de biciclete ! E interesant ca atit timp cind nu s-a facut nimic in Buzău , vreo 25 de ani , nimeni nu critica , iar acum cind chiar avem o multime de investiții sunt și mulți nemulțumiți ! Era mai bine înainte ?” comentează Constantin Toma.
Buzoienilor li se tot explică faptul că toate aceste investiții sunt esențiale. Nu necesitatea lor trebuie explicată, ci lipsa de organizare care aduce nota de plată în buzunarele proprietarilor de mașini. Și această lipsă de organizare se traduce în șanțuri astupate de mântuială, cu denivelări care pun în pericol nu doar starea mașinilor, ci chiar siguranța traficului. Într-o lume în care regulile ar fi pentru toată lumea, la fel și legile, instituții precum Poliția sau Inspectoratul de Stat în Construcții ar trebui să intervină și să pună lucrurile în ordine.
S A FURAT BANI DIN ASFALTARI SI IAU BAGAT IN CAMPANIA ELECTORALE LA DOMN COVRIG SI ACUM IOC ASFALT ASA CA MERGE ASA CU E SI ASA CU MASINILE A ZIS PENSIONARUL DE PEIMAR SA LE LASATI ACASA