Actualitate

Tupeu fără limite! Tânăr dintr-o comună buzoiană, prins băut la volan și cu permis fals

Un tânăr de 26 de ani, din Pârscov, pasionat de șofat, dar fără să aibă acest drept, a dat dovadă, zilele trecute, de inconștiență maximă. A pornit cu mașina la drum băut bine, devenind astfel un adevărat pericol pentru el și pentru ceilalți participanți la trafic.

La finele săptămânii care tocmai s-a încheiat, buzoianul s-a urcat la volan și a plecat la plimbare, fără să-i pese de consecințe. Nu doar că nu avea drept de conduce, neavând permis, dar înainte consumase și câteva pahare bune de alcool. Noroc că a întâlnit un echipaj de poliție, care l-a scos din trafic înainte de a produce o tragedie.

“Cea mai mare valoare a alcoolemiei – 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost înregistrată în cazul unui tânăr de 26 de ani, din Pârscov, care a fost depistat în timp ce conducea autoturismul în satul Bădila. Șoferul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Buzău.

Șirul neregulilor nu se oprește aici. Buzoianul de volan le-a prezentat polițiștilor un permis de conducere care s-a dovedit a fi fals. Tânărul va trebui să dea socoteală acum oamenilor legii pentru toate aceste nereguli. S-a ales cu dosar penal pentru 4 infracțiuni.

“De asemenea, în urma verificărilor specifice, s-a stabilit că bărbatul nu figurează în bazele de date ale Poliţiei Române ca fiind posesor de permis de conducere, iar permisul de conducere prezentat de către acesta la momentul opririi în trafic, prezenta indicii că ar fi contrafăcut. Tânărul s-a ales cu dosar penal  pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals .