Actualitate

Solidari cu Turcia. Unde pot dona buzoienii materiale de strictă necesitate pentru victimele cutremurelor devastatoare

A trecut o săptămână de când Turcia a fost zguduită de două cutremure catastrofale, urmate de numeroase replici. Iar numărul victimelor raportate oficial a continuat să crească. Ultimele cifre raportate de autorități arată că în Turcia și Siria au murit peste 37.000 de oameni. E o tragedie nu doar prin numărul uriaș de victime care au pierit, dar și pentru că supraviețuitorii au rămas fără nimic.

Din toate colțurile lumii ajung în Turcia ajutoare pentru sinistrați. Inclusiv România a trimis, pe lângă produse de strictă necesitate, și echipe de salvatori care să ajute la identificarea și găsirea eventualilor supraviețuitori, chiar dacă, după o săptămână, șansele ca oameni să mai fie găsiți în viață sub dărâmături sunt tot mai mici.

Inclusiv în Buzău, oameni impresionați de drama prin care trec cele două țări s-au arătat interesați să doneze. Pentru aceștia, Tineretul Național Liberal a inițiat o campanie umanitară de strângere de donații.

”Sinistrații au nevoie de multe lucruri, dar în primul rând de materiale de strictă necesitate: haine călduroase de iarnă pentru adulți și copii (paltoane, geci, pelerine de ploaie, ghete/ cizme, pulovere, pantaloni, mănuși, fulare, căciuli, ciorapi/ șosete, lenjerie de corp), precum corturi, pături de campanie, saltele (pentru cort), pilote, pături, saci de dormit, reșouri, radiatoare, lămpi pe gaz, butelii, termosuri, lanterne, baterii externe, generatoare, cutii cu alimente (produse alimentare neperisabile – conserve), mâncare pentru bebeluși, conserve, produse de igienă și curățenie, produse de igienă feminine. Sperăm să aducem alături de noi cât mai multe persoane dispuse să dea o mână de ajutor”, anunță TNL Buzău, care are sprijinul seniorilor din organizația PNL Buzău.

Donațiile se vor aduna la sediul PNL Buzău, de pe strada Ion Băieșu, bloc 3C, parter.