Actualitate

APROAPE 10% DINTRE ELEVI, NEMULȚUMIȚI DE NOTELE PRIMITE LA EVALUARE, CER RECORECTAREA LUCRĂRILOR

Sute de elevi care au aflat, luni, rezultatele de la Evaluarea Națională au cerut recorectarea lucrărilor. În total, este vorba despre 319 elevi care consideră că meritau note mai mari decât cele obținute inițial.

” Ar fi undeva până în 10% din totalul candidaților prezenți în sălile de examen. Nu mi se par nici multe contestații, nici puține. Sunt candidații care consideră că lucrările lor erau de notă mai mare”, a apreciat Ionel Meiroșu, inspector școlar general IȘJ Buzău.  

Cele mai multe dintre contestații au fost depuse pentru notele obținute la proba de limba și literatura română.

”Am înregistrat 190 de contestații la prima probă și 129 la matematică. Tocmai pentru că limba română ca și probă și ca barem are și o componentă subiectivă față de matematică. E loc de interpretare, baremul are punctaj și pentru aranjarea în pagină, aspectul lucrării și, aici, ar fi loc de interpretare ”, a explicat Ionel Meiroșu

În județul Buzău, situația statistică generală arată că, dintre cei 3485 de candidați prezenți, 2585 de candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 74,18%.

 Dintre aceștia,15 candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece). Șansanews.ro a prezentat, în exclusivitate, povestea elevilor de 10 ai Buzăului. Citiți aici și aici.

La proba de limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 2943 de candidați (84,04%), iar 119 candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de matematică, 2297 de candidați (65,91%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 68 de candidați au obținut nota 10 (zece).

Rezultatele finale vor fi afișate pe 27 iunie.