Actualitate

ULTIMA ORĂ: Se cere anularea alegerilor locale într-o comună din județ. Care este motivul

Centralizarea proceselor verbale din secțiile de votare din județul Buzău este în plină desfășurare. Între timp, vine și o solicitare de anulare a alegerilor pentru funcția de primar într-o comună din județ. Este vorba despre comuna Cozieni, acolo unde, susțin reprezentanții PSD Buzău, ar fi fost identificate unele probleme.

Mai exact, printr-o contestație depusă la Biroul Electoral Central, social democrații susțin faptul că propriul candidat ar fi avut mai multe voturi anulate pe motiv că buletinele de vot nu ar fi avut ștampila de control pe spate. În lipsa acestei ștampile, voturile pe care le-ar fi primit candidatul social democrat au fost anulate. În acest context, PSD Buzău cere anularea alegerilor pentru funcția de primar la Cozieni. Contestația a fost depusă la Biroul Electoral Central, care trebuie să o analizeze și să ia o hotărâre.

Potrivit rezultatelor parțiale publicate pe portalul rezultatevot.ro, la Cozieni lupta a fost extrem de strânsă între candidații PSD și PNL. După numărarea voturilor, candidatul liberal Robert Șomoiag ar fi obținut cele mai multe voturi, 422, adică un procent de 43,96%, în timp ce candidatul PSD, Gigel Panaitescu, ar fi avut cu 7 voturi puțin, 43,23%.