Actualitate

Ultimele detalii din anchetele declanșate după scandalul din fața unui hipermarket din Buzău

Imaginile care surprindeau intervenția angajaților unei firme de pază în fața unui hipermarket din Buzău unde imobilizaseră un client care ar fi avut un comportament inadecvat au făcut, joi, înconjurul țării. Imaginile au fost filmate cu o zi înainte, în parcarea Lidl din Bariera Ploiești. Între timp, protagoniștii -adică clientul care fusese imobilizat și cel care filma scena- au ajuns la Poliție, iar cel din urmă a fost amendat pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Ulterior, clientul care fusese imobilizat a declarat presei că are două degete fracturate. El a declarat că își rezervă dreptul de a depune plângere împotriva agenților de pază și a polițiștilor, dar deocamdată nu a făcut acest lucru.

La Inspectoratul Județean de Poliție au fost demarate mai multe verificări. Dosarul penal deschis și în care se desfășoară cercetări sub coordonarea unui procuror urmărește dacă fapta agenților de pază poate fi încadrată la purtare abuzivă. Pentru a stabili cum au stat lucrurile sunt audiați angajații hipermarketului, cei doi clienți, agenții de pază, dar vor fi vizionate și imaginile de pe camerele de luat vederi din hipermarket.

Separat, polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au verificat acuzațiile clientului care susține că tot conflictul a pornit de la faptul că, la casă, i-a fost cerut alt preț decât cel afișat la raft, pentru unul dintre produse. Polițiștii au stabilit că buzoianul a cumpărat mai  multe produse aflate la promoție, dar, la acasă, numai în cazul unora s-a aplicat reducerea. Operațiunea se realizează printr-o comandă pe care trebuia să o dea casierul, astfel că situația s-a considerat a fi generată de o eroare umană. În aceste condiții, nu va exista o sancțiune pentru hipermarket.

În ceea ce privește reacția polițiștilor care s-au prezentat la fața locului, aceasta este analizată de un serviciu intern al IPJ Buzău, verificările fiind în curs.