Actualitate

O școală din județul Buzău trece în on-line. Câți elevi vor învăța de acasă

Abia așteptau să se întoarcă la școală, după vacanța de iarnă, dar vor mai avea de așteptat. Elevii școlii din satul Fișici, Bozioru, nu vor reveni în bănci, de luni, 10 ianuarie, ci vor face cursuri din fața calculatorului.

Școala Primară din Fișici, comuna Bozioru, va rămâne cu ușile închise deși, teoretic, de luni, 10 ianuarie, elevii ar fi trebuit să revină în bănci. Nu se vor putea desfășura cursuri cu prezența fizică în condițiile în care rata de  îmbolnăvire cu coronavirus în comună a depășit pragul de 3 la mie, ajungând la 3,34, după ce în ultimele 14 zile au fost confirmate 3 cazuri noi COVID-19.  În plus, puține cadre didactice sunt vaccinate, mai exact 25%. Regulile sunt clare: la o rată de incidență peste 3 și un procent de vaccinare în rândul cadrelor didactice sub 60%, cursurile cu prezență fizică se suspendă. Astfel, cei 8 elevi ai școlii din Fișici vor face lecții din fața calculatorului.

Tot în on-line vor învăța de săptămâna viitoare și elevii unei clase terminale de la Colegiul Eminescu, în urma confirmării unui caz de COVID.

Potrivit ultimei raportări a IȘJ Buzău, în județ, 8 elevi și 5 angajați din școli au fost depistați cu coronavirus în ultima perioadă.