Actualitate Alertă Coronavirus Buzău Șansa de Ramnicu Sărat

EXCLUSIV: UN ASISTENT MEDICAL DIN SPITALUL COVID A LEȘINAT CU COMBINEZONUL PE EL! Din cauza temperaturilor insuportabile și a echipamentelor, cadrelor medicale le e tot mai greu

Canicula care se înregistrează zilele acestea în județul Buzău este resimțită din plin de cadrele medicale. Într-o perioadă în care temperaturile depășesc cu mult limita de 30 de grade Celsius, medicii și asistenții medicali trebuie să poarte combinezoane, măști de protecție și viziere. Toate aceste echipamente, purtate ore în șir pe canicula greu de suportat chiar și îmbrăcat lejer, și-au spus cuvântul asupra stării de sănătate a unui asistent medical de la Spitalul Rm. Sărat. Zilele trecute, asistentului i s-a făcut rău, acesta fiind doborât de arșiță și povara echipamentelor de protecție.

“ Un asistent medical a stat mai multe ore în zona roșie și i s-a făcut rău. Și-a revenit destul de repede, acum e bine, nu a avut nevoie de internare. În această perioadă, însă, trebuie să se scurteze timpul de stat în zona roșie și echipat cu combinezoane. Echipele care stau în zona roșie și se ocupă de pacienții COVID trebuie să se ruleze la intervale mai scurte de timp pentru a evita orice incident neplăcut.  Toată această situație implică și un consum mai mare de echipamente, deci costuri mai mari. “, a declarat la Focus Tv, directorul medical al Spitalului Rm. Sărat, Felicia Vasile.

Șansanews.ro a prezentat AICI mărturisirile unui medic din Buzău despre condițiile în care sunt obligați să își practice meseria angajații din sistemul medical.