Actualitate

UN CRIMINALIST ESTE ”POLIȚISTUL DE ONOARE AL JUDEȚULUI BUZĂU”. Ce i-a adus distincția

Agent șef Ionuț Paraschiv din cadrul Serviciului Criminalistic este ”Polițistul  de onoare al județului Buzău”.  El a primit această distincție pentru rezultatele deosebite obținute în timpul anchetelor la care a participat. ”Ionuț Paraschiv este criminalistul care prin flerul, intuiția desăvârșită prin muncă și ani de experiență, a venit în sprijinul soluționării celor mai importante cazuri din ultimul an.”, transmite IPJ Buzău.   

”Pentru rezultate deosebite, domnul agent șef Paraschiv Ionuț, din cadrul Serviciului Criminalistic, a fost distins cu insigna onorifică “Polițistul de onoare al județului Buzău”. El este criminalistul care prin flerul, intuiția desăvârșită prin muncă și ani de experiență, a venit în sprijinul soluționării celor mai importante cazuri din ultimul an.” transmite IPJ Buzău.

Ionuț Paraschiv a lucrat la majoritatea spețelor de braconaj din ultimul an și jumătate.

De pildă, la începutul lunii februarie, Ionuț Paraschiv a lucrat la un dosar de braconaj în care sunt cercetați 4 indivizi din Constanța și din Buzău.Flerul său a dus la descoperirea unor probe importante în dosar și la cercetarea celor 4.

Ionuț Paraschiv a mai contribuit decisiv la rezolvarea unui alt caz la Ciuta. La acea vreme, în urma unor percheziții, polițiștii de la Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, au găsit două arme vechi. Ulterior, agentul șef Paraschiv a observat într-un perete un cui care părea bătut acolo de curând. Le-a cerut colegilor să verifice și astfel s-a descoperit în spatele unui perete fals un adevărat arsenal de arme de vânătoare. Toate acestea i-au determinat pe superiorii agentului șef Ionuț Paraschiv să-i înmâneze distincția.

Totodată, Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase i-a fost oferită “Placheta de Onoare a Poliției Române”, distincție acordată de Inspectoratul General al Poliției Române pentru rezultatele structurii.

Tot cu ocazia Zilei Poliției Române, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au fost avansați în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim, 2 ofițeri și 10 agenți de poliție.

Au mai fost avansați la termen, în gradul profesional următor, 30 de ofițeri și 68 de agenți de poliție.