Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

UN DECES ȘI PESTE 50 DE INFECTAȚI ÎNTR-O ZI! Câți buzoieni s-au vindecat de COVID-19

Prima zi de weekend a adus o ușoară scădere a infectărilor la Buzău. Potrivit Direcției de Sănătate Publică 54 de buzoieni s-au infectat cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, astfel că numărul total al cazurilor de la debutul pandemiei a ajuns la 6860.

”Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 54 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (10 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize și 3 pacienți au fost diagnosticați în unități sanitare din alte județe). Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 4 și 88 de ani”, se arată în comunicatul DSP.

Din nefericire, astăzi, medicii au raportat și un nou deces. De la debutul pandemiei 181 de persoane și-au pierdut viața după infecția cu SARS-CoV-2.

”Pacientul în vârstă de 44 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la SJU Brăila pe secția ATI. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: diabet zaharat tip II, obezitate gr. II”, se arată în comunicatul trimis de Prefectura Buzău.

De la debutul pandemiei 5454 de persoane au trecut cu bine prin infecția cu SARS-CoV-2, dintre acestea aproape 2.500 doar în ultima lună, când Buzăul a atins cel mai mare număr de infectări dar și de decese.