Social

UN GIGANT CHINEZ, MEGA INVESTIȚIE LA 60 DE KM DE BUZĂU! Se caută 700 de oameni! Proteste în Franța

Cea mai mare companie producătoare de electrocasnice din China şi unul dintre cei mai mari producători pe această nişă din lume vrea să desfiinţeze o renumită fabrică de cuptoare, Rosières din Franţa, şi să deschidă o alta în România, la circa 60 de km de Buzău.

Potrivit profit.ro, investiția ar urma să se facă în parcul industrial din comuna Ariceştii Rahtivani, județul Prahova. Tot aici, chinezii se pregătesc să dea drumul unei afaceri cu frigidere. Investiția promisă este de aproximativ 50 de milioane de euro şi peste 700 de noi locuri de muncă.

Fabrica ar urma să fie finalizată cel târziu la începutul anului viitor.

Cum decizia conglomeratului chinez este de a opri în 2021 liniile de asamblare a cuptoarelor Rosières din comuna Lunery, departamentul francez Cher, şi să mute fabricarea în România, iar angajații din Franţa să fie concediaţi, în zonă au început protestele.  Circa 500 de oameni au protestat la Saint-Florent-sur-Cher, ca urmare a deciziei chinezilor de a muta producția în România.

Haier, grup fondat în 1984, își vinde produsele în peste 160 de țări din întreaga lume, fiind concurent direct al producătorului american de electrocasnice Whirlpool. Grupul chinez are 122 de fabrici, 108 centre de cercetare și afaceri anuale în echivalent de peste 30 miliarde euro.