Actualitate

Un individ periculos a intrat cu forța în sediul administrativ al Fundației Sfântul Sava și a distrus tot ce i-a ieșit în cale. E incredibil motivul care l-a împins să facă asta

Un bărbat care a petrecut ani grei după gratii, inclusiv pentru o crimă, a  făcut prăpăd în sediul de birouri al Fundației Sfântul Sava din municipiul Buzău. La un moment dat, în trecut, individul fusese adăpostit într-un așezământ al fundației, iar acum a găsit de cuviință să se răzbune, pe motiv că, la acea vreme, ar fi fost pus la muncă și nu ar fi fost plătit, deși practica în toate aceste așezăminte este ca oamenii să se autogospodărească.

Incidentul a avut loc miercuri după orele prânzului. Individul de 63 de ani din Buzău a intrat în sediul de birouri al Fundației Sfântul Sava din municipiu, de pe strada Bistriței, și a început scandalul. La un moment dat, a început să distrugă totul în cale. În interiorul clădirii era contabila fundației, care șocată de cele ce se întâmplă, a apucat să sune la 112 și să ceară ajutorul Poliției.

 ”La data de 26 mai a.c., în jurul orei 13.00,polițiștii din cadrul Poliției municipiului Buzău au fost sesizaţi prin apel unic de urgenţă 112 de către angajata unei fundaţii cu sediul în municipiul Buzău, care a menţionat că un bărbat aflat în interiorul locaţiei prezintă un comportament agresiv şi a distrus mai multe bunuri.

Imediat după primirea apelului, la faţa locului a fost dirijat un echipaj mixt poliţist-jandarm, care a stabilit că cele sesizate se confirmă. Cercetările au fost preluate de poliţiştii Biroului de Proximitate, care au stabilit că persoana în cauză ar fi pătruns fără drept în clădirea de birouri, după care a distrus un monitor de calculator și un laptop. Bărbatul s-ar fi manifestat agresiv pe fondul unui conflict cu preşedintele fundaţiei. Prejudiciul a fost estimat la 6000 de lei”, precizează IPJ Buzău.

Ulterior, scandalagiul a fost ridicat și dus la audieri, fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. El va fi cercetat acum pentru săvârșirii infracțiunilor de distrugere și violarea sediului profesional.

Bărbatul care a provocat distrugerile de la sediul de birouri al Fundației Sfântul Sava este unul extrem de periculos. El a petrecut ani grei după gratii pentru  diverse infracțiuni, cea mai gravă fiind cea de omor. Individul și-a omorât în urmă cu mai mulți amicul de pahar, dar mai are la activ și alte rele.

În trecut, la scurt timp după ce a ieșit din închisoare, buzoianul a primit o mână de ajutor de la părintele Milea, fondatorul Fundației Sfântul Sava, care l-a adăpostit într-un așezământ. Acolo, individul a primit un loc curat în care să doarmă și o masă caldă. Pentru că în aceste așezăminte, oamenii se autogospodăresc, și buzoianul a trebuit să facă una-alta, însă impresia sa a fost că a fost pus la muncă și nu a fost plătit pentru asta.

Miercuri, când a intrat cu forța în sediul de birouri al fundației, avea de gând să-și ceară drepturile ce considera el că i se cuvin, uitând mâna care l-a hrănit atunci când i-a fost mai greu, și provocând un dezastru în jurul său.

Același individ a a mai vandalizat, în anul 2016, Centrul de Zi și de Noapte pentru Persoanele fără Adăpost, în timp ce în 2017 a spart geamurile și a dat foc perdelelor de la sediul Fundației Sfântul Sava.