Alertă Coronavirus Buzău

UN NOU RECORD NEGATIV, LA BUZĂU. 10 decese din cauza coronavirusului, raportate, marți. Un tânăr sănătos pe lista neagră a celor răpuși de virus

Un nou record negativ la Buzău. Cele mai multe decese înregistrate de la debutul pandemiei, sunt raportate, marți, 6 aprilie. Printre cei care au fost răpuși de coronavirus se află și un tânăr de 35 de ani, care nu avea nici o afecțiune, singurul aspect semnalat în raport fiind acela că avea o anemie ușoară.

Conform raportului zilnic, la Buzău, s-au înregistrat în ultimele 24 de ore, 60 de cazuri noi de coronavirus, la pacienți cu vârste cuprinse între 13 și 88 de ani. Astfel, numărul  buzoienilor infectați cu SARS-CoV-2 , de la debutul pandemiei, a ajuns la 11.208.

Pe de altă parte, marți, e ziua cu cele mai multe decese, 10, raportate, la Buzău până acum.

Pe lista celor uciși de coronavirus se află persoane din Măgura, din municipiul Buzău, din Săpoca, din Florica și Ulmeni.  Victimele coronavirusului au între 35  și 84 de ani.

Cel mai tânăr buzoian  ucis de coronavirus avea doar 35 de ani. Conform raportului autorităților, tânărul s-a prezentat la Urgențe, la Spitalul Județean, cu simptomatologie respiratorie severă. A fost testat si confirmat cu SARS-CoV-2 în 19 martie și transferat pe secția de Pneumologie. Evoluția clinica a fost nefavorabilă, fiind transferat la Terapie Intensivă în 21 martie. Pe 1 aprilie, tânărul a decedat, provocând un șoc imens în rândul cunoscuților care știau este sănătos, fără a avea vreo afecțiune mai veche, care, coroborată cu virusul, să-i fi agravat atât de mult starea de sănătate. La fel de șocați au fost și medicii care l-au îngrijit pe tânăr și încercat să-l salveze, până în ultimul moment.

În raportul în care apare decesul său, autoritățile menționează, în dreptul comorbidităților, doar o anemie ușoară.