Actualitate

Un singur proiect din 5 a fost câștigător! Ce comună primește finanțare europeană pentru alimentarea cu gaze naturale

Veste proastă pentru mai multe primării din județ, care nu primesc finanțare de la Uniunea Europeană pentru alimentarea cu gaze naturale. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat proiectele de alimentare cu gaze care au primit finanțare pentru a fi realizate.

15 proiecte din toată țara au obținut cel mai mare punctaj și au fost aprobate. În județ, din 5 depuse, unul singur a fost aprobat. Este vorba despre proiectul pentru înființarea sistemului de distribuție gaze naturale depus de Primăria Mărăcineni. Acesta este în sumă de 91 de milioane de lei, din care 77 de milioane vor veni de la Uniunea Europeană. Potrivit proiectului, gazele vor ajunge în satele Mărăcineni, Căpățânești și Potoceni.

Alte 4 proiecte depuse de primării din Buzău au fost respinse. Este vorba despre proiectul depus de autoritățile din Vadu Pașii, cel care a fost la un pas de a obține finanțare, fiind evaluat cu 70,25 puncte. Alte proiecte respinse au fost cele din Săgeata, 61,5 puncte, Poșta Câlnău, 61 puncte, și Tisău, 53 puncte.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene menționează că primăriile ale căror proiecte nu au primit finanțare pot apela la Programul Național de Investiții” Anghel Saligny”.