Actualitate

Un tânăr din Costești, internat luni bune în Centrul de Detenție Tichilești, a recidivat. Ce faptă l-a trimis direct după gratii

Un tânăr din Costești, recent eliberat din Centrul de Detenție de la Tichilești, Brăila, unde a petrecut luni bune în urma comiterii mai multor tâlhării, a recidivat. Weekend-ul acesta a fost prins de polițiști în flagrant, în timp ce agresa o femeie, încercând să-i fure geanta.

Totul s-a întâmplat în municipiul Buzău, în plină stradă. Tânărul de 18 ani a observat  o femeie, în vârstă de 23 de ani, din Bârlad, în apropierea unui centru comercial din oraș. S-a apropiat de ea cu gândul să-i fure geanta. Femeia și-a dat seama ce intenții are tânărul așa că s-a împotrivit. Însă, în cele din urmă, agresorul a reușit să-i smulgă geanta cu bani și telefonul mobil. În acel moment, însă, a fost surprins de un echipaj de la Poliția Rutieră.

“În seara zilei de 04 iunie a.c., în jurul orei 18.00, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei municipiului Buzău a surprins un tânăr în timp ce sustrăgea geanta unei femei prin acte de violenţă.Poliţiştii au intervenit şi au imobilizat agresorul, cazul fiind preluat de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale pentru continuarea cercetărilor. În urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit că tânărul are 18 ani şi este din Costeşti. Acesta  ar fi surprins o femeie, în vârstă de 23 de ani, din Bârlad, care se afla în proximitatea unei societăţi comerciale şi care avea asupra sa o geantă. Tânărul ar fi exercitat acte de violenţă asupra femeii, reuşind să îi smulgă poşeta cu documente personale, telefonul mobil şi suma de 400 lei.În urma activităţilor desfăşurate, prejudiciul a fost recuperat şi restituit.Tânărul a fost reţinut, în baza ordonanţei, pentru 24 de ore, faţă de acesta fiind continuate cercetările de poliţiştii de investigaţii criminale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie. Ulterior, magistraţii au emis pe numele bărbatului mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile”, transmite IPJ Buzău.

Se pare că tânărul din Costești nu este la prima faptă de acest gen. Prima dată ar fi intrat în atenția oamenilor legii în anul 2019, când ar fi jefuit două persoane. Fiind minor, buzoianul a fost internat la Centrul de Detenție minori și tineri de la Tichilești. Acolo a stat până la începutul acestui an, când a fost lăsat în libertate, cu un rest de pedeapsă de executat. Chiar și așa, tânărul nu s-a potolit, așa că acum a fost trimis direct după gratii pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie.