Actualitate

Pregătiri pentru Bacalaureat. Examenul maturității se va desfășura în 18 centre din județ. Mii de tineri vor ajunge în sălile de examen

Sesiunea de vară a examenului maturității va fi organizată, la Buzău, în 18 centre. Inspectoratul Școlar Județean a finalizat etapa distribuirii pe centre a elevilor care vor susține, luna aceasta, probele Bacalaureatului. Astfel,  2600 de tineri sunt așteptați în sălile amenajate în 18 centre de examen. Cei mai mulți elevi care au terminat liceul zilele acestea și care s-au înscris în vederea susținerii Bacalaureatului sunt la Colegiul Hașdeu, 307. La polul opus sunt unități care au doar câte 2 tineri care vor trece prin probele de foc ale examenului maturității. Este vorba despre licee tehnologice care nu au avut, anul acesta, clase de a XII-a. S-au înscris doar câțiva elevi din seriile anterioare care au promovat câteva probe și acum vor să susțină și restul probelor care le asigură diploma de Bacalaureat.

Examenul maturității va debuta în 28 iunie cu prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română.

Primele rezultate ale probelor scrise se vor afişa în 5 iulie, până la ora 12.00, iar în aceeaşi zi, până la ora 18.00 se vor putea depune contestaţiile. Rezultatele finale se vor afişa în 9 iulie.