Actualitate

Un tânăr fără permis a furat o mașină și a condus din Ialomița până la Pogoanele. A fost dat pe mâna Poliției chiar de bunica lui

Un tânăr de 19 ani, care abia ieșise din penitenciar, a fost reținut după ce a furat o mașină și, fără a avea permis, a condus, noaptea, din Ialomița până la Pogoanele, unde este bunica sa. Când și-a dat seama ce grozăvie a făcut nepotul său, care putea sfârși pe șosea, femeia a fost cea care a alertat Poliția.

În noaptea de 08/09 mai, polițiștii din cadrul Poliției orașului Pogoanele au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană a sustras un autoturism de pe raza județului Ialomița.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti a fost identificat principalul bănuit de comiterea faptei, stabilind că este vorba despre un  tânăr în vârstă de 19 ani, din Pogoanele. Tânărul  lucra în domeniul construcțiilor, undeva în județul Ialomița, unde locuia fără forme legale la un unchi. În  noaptea respectivă, în drumul său, tânărul a descoperit un autoturism care nu era încuiat și care avea cheile în interior, s-a urcat în mașină și dus a fost. A condus din județul Ialomița până la Pogoanele, în miez de noapte, cu gândul de a ajunge acasă, la  bunica lui, acolo unde a copilărit și își are domiciliu.   Doar o minune a făcut ca tânărul să nu provoace un accident pe șosea, dat fiind că nu are carnet de conducere.

”Tânărul ar fi profitat de faptul că un autoturism parcat nu era asigurat și cheile erau în habitaclu, astfel că s-ar fi urcat la volanul mașinii, proprietatea unui bărbat în vârstă de 51 de ani din Ialomița, și ar fi condus până la domiciliul său din oraș Pogoanele. De asemenea, din verificări s-a stabilit faptul că bănuitul nu deține permis de conducere .În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără a deține permis de conducere și furt în scop de folosință”, precizează Poliția Buzău.

Tânărul a fost dat pe mâna Poliției chiar de bunica sa, care și-a dat seama că se putea produce o nenorocire, dat fiind că acesta a condus atâta drum, fără a avea permis de conducere.

Față de tânăr a fost luată  măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca luni să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele cu propunere de arestare preventivă.

De menționat că, buzoianul abia ieșise din penitenciar. El fusese liberat în martie din închisoare  unde ajunsese tot pentru infracțiuni la regimul rutier.