Actualitate

Un urs a făcut prăpăd la Aldeni. Zeci de păsări și animale domestice, ucise de atacatorul din pădure

Oamenii din Aldeni nu mai au odihnă în ultima vreme, din cauza atacurilor repetate pe care le dă un urs. Mesajele RO-ALERT au devenit deja o obișnuință, iar localnicii au ajuns să se teamă să mai iasă din case după lăsarea întunericului. Într-o singură seară, sălbăticiunea coborâtă din pădure în căutarea hranei a intrat în două gospodării și a sfâșiat patru oi și două capre. Oamenii se tem acum pentru viețile lor, iar autoritățile se declară neputincioase în fața acestor atacuri.

Mulți localnici și-au montat garduri electrice pentru a ține animalele din pădure departe, dar chiar și așa, ursul continuă să vină în sat, spre disperarea oamenilor. Cel mai recent atac a vizat păsările. Într-o singură seară, ursul a ucis 60 de păsări.

Petrache Mîrzea-Primar Cernătești

Oamenii din zonă se tem că s-ar putea întâlni cu animalul pe uliță chiar și ziua. Sătenii fac cu schimbul de pază în preajma gospodăriilor care au fost deja afectate. Nopțile trec greu, iar oamenii nu se odihnesc deloc.

Numai în ultima săptămână au fost date șase mesaje RO-ALERT prin care era semnalată prezența ursului în sat. Conform avertizărilor, sălbăticiunea își face apariția între orele 00.00 și 4.00. Ursul nu zăbovește însă prea mult în apropierea locuințelor: dă lovitura, după care dispare imediat.

Cei din zonă spun că este vorba despre un singur exemplar de urs care le dă bătăi de cap și care dă atacuri în mod constant.

Etichete