Actualitate POLITICĂ

Unde a dispărut verdeața din Piața Daciei? De la proiect la realitate, situația s-a schimbat

Faptul că municipiul Buzău a atins indicele de spațiu verde pe cap de locuitor, prin preluarea Pădurii parc Crâng, este o sabie cu două tăișuri pentru că, prin concentrarea spațiului verde, într-o anumită zonă, altele rămân descoperite. Subiectul a fost abordat, seara trecută, la Focus Tv, membrii echipei PNL Buzău care candidează la alegerile locale din 9 iunie.

Carmen Ichim, candidatul pentru funcția de primar al municipiului, a fost prezentă în platoul Focus Tv, alături de doi dintre liberalii aflați pe lista cu propuneri pentru Consiliul Local Municipal, Irinel Cîrstea și Mirela Petre. Liberalii au vorbit despre proiectele cu care vin pentru dezvoltarea municipiului, dar s-au referit și la problemele reclamate de buzoienii cu care stau de vorbă zi de zi. Una dintre problemele reclamate de locuitorii municipiului, pe lângă lipsa locurilor de parcare sau haosul din trafic, este cea a lipsei spațiilor verzi. În afară de marile parcuri din oraș, buzoienii spun că nu au alte variante de a se feri de razele soarelui pe timpul verii. Locuitorii orașului dau exemplu Piața Dacia. Deși a fost reabilitată printr-un amplu proiect, este imposibil să stai în timpul zilei, în lipsa unor arbori care să ofere umbra mult căutată.

La rândul său, Irinel Cîrstea, aflat pe lista PNL pentru CLM Buzău, spune că proiectul reabilitării Pieței Dacia a eșuat, în condițiile în care a fost transformat într-o zonă gri, nedorită de buzoieni.

Irinel Cîrstea spune că nu este singurul proiect implementat de autoritățile locale în ultimii ani care arată cu totul altfel în realitate decât în proiectul inițial.

Buzoienii au nevoie de cât mai multe spații verzi, nu doare de betoane, pentru a respira aer curat și a se feri de căldura sufocantă din timpul verii, a subliniat și Carmen Ichim, candidatul PNL pentru fotoliul de primar al Buzăului. Motiv pentru care Carmen Ichim spune că, în cazul în care va câștiga alegerile locale, vrea să se consulte cu cetățenii în orice problemă care îi vizează direct, să organizeze dezbateri pentru a da posibilitatea buzoienilor să spună ce își doresc și de ce au nevoie, astfel încât fiecare proiect în parte să fie, în primul rând, util cetățenilor.

Autorul știrilor

Elena Petre

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • ACUM CE AU DE COMENTAT PSD TI ZICETI ROSIATICILOR CUM E UNA PROIECT ALTA REALIZARE DECI SA OFILIT TOATA VERDEATA DOMNUL TOMA VREA ASFALT