Divertisment

Unde se fac cele mai cool poze vara asta. România, top 10 destinații de vacanță

În urma unei analize a platformei sociale Instagram, putem observa care sunt cele mai vizitate locuri de români, care sunt postate pe această reţea de socializare. Clasificarea s-a realizat în funcţie de numărul de tag-uri. Astfel, s-a desemnat topul celor mai instagramabile locaţii din România. Din top au fost excluse orașele mari ale țării, deoarece tagurile din Instagram pentru acestea sunt utilizate pentru foarte multe tipuri de postări, multe dintre acestea nefiind făcute de turiști şi neavând legătură directă cu topul.

  1. TRANSFĂGĂRĂȘAN ȘI BÂLEA LAC: Transfăgărășanul este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri nu doar din tara noastra, ci din întreaga lume. Acest drum fascinant se întinde pe o distanță de aproximativ 90 de kilometri și oferă peisaje care îți taie respirația. Unul dintre cele mai fotografiate puncte de pe Transfăgărășan este tunelul care se află în apropierea Lacului Bâlea. Acest tunel, înconjurat de pereți stâncoși și acoperit cu vegetație luxuriantă, creează un efect dramatic în imagini.
  2. SIGHIȘOARA: Centrul istoric al Sighișoarei, aflat pe lista UNESCO, este plin de arhitectură medievală, de cele mai fermecătoare străzi și de priveliști spectaculoase. Sighișoara este renumită pentru străduțele sale înguste și casele colorate.
  3. CASTELUL BRAN: Castelul Bran este una dintre cele mai importante atracții turistice ale țării și sute de mii de turiști vin aici în fiecare an. Legenda și realitatea se întâlnesc la castel, care se înalță pe coasta dealului arătându-și frumusețea.
  4. TRANSALPINA
  5. CASTELUL PELEȘ ȘI SINAIA: Stațiunea Sinaia este o destinație turistică deosebită, care oferă numeroase atracții impresionante, emanând o energie pozitivă extraordinară. Una dintre cele mai renumite și reprezentative atracții este Castelul Peleș. Ascuns în inima Carpaților, Castelul Peleș este o bijuterie arhitecturală și una dintre cele mai impresionante destinații turistice din România.
  6. DELTA DUNĂRII: Delta Dunării este locul ideal pentru a vă reconecta cu natura, pentru a scăpa de toate și pentru a vă restabili echilibrul interior. De la biodiversitatea sa bogată și până la peisajele pline de viață, Delta Dunării este un loc ideal pentru cei pasionați de natură și fotografie.
  7. SALINA TURDA: Salina Turda este o destinație unică în România, care oferă o experiență impresionantă și instamagrabila în adâncurile pământului. Această fostă mină de sare transformată într-un parc de agrement subteran surprinde imaginația vizitatorilor cu peisaje spectaculoase și oportunități unice pentru a captura imagini uluitoare pentru Instagram. Unul dintre punctele forte ale Salinei Turda este Lacul subteran.
  8. CALEA VICTORIEI DIN BUCUREȘTI: Calea Victoriei este una din cele mai importante artere din centrul Bucureștiului, și se întinde de la Piața Națiunile Unite până la Piața Victoriei. Cunoscută pentru istoria sa bogată, Calea Victoriei a fost un loc de promenadă preferat de elita țării în trecut. Aici, clasa aristocratică se aduna pentru balurile ținute la Palatul Cantacuzino, iar artiștii, scriitorii, jurnaliștii, politicienii și sportivii se întâlneau pentru a savura o cafea la faimosul Restaurant Capșa. În prezent, Calea Victoriei păstrează farmecul său cosmopolit și găzduiește numeroase atracții turistice.
  9. VISCRI: Satul Viscri, situat în inima Transilvaniei, este o destinație de vis pentru cei care doresc să descopere autenticitatea și frumusețea rurală a României. Cu case tradiționale bine conservate, peisaje rurale idilice, cu câmpuri verzi, păduri și dealuri pitorești și o atmosferă liniștită, Viscri oferă o mulțime de oportunități pentru a captura imagini de poveste și a le împărtăși pe Instagram. Biserica Fortificată din Viscri, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, este o bijuterie arhitectonică. Cu turnul său înalt și zidurile masive, biserica oferă un cadru impresionant pentru fotografii.
  10. CASTELUL CORVINILOR: Catalogat ca fiind unul dintre cele mai frumoase castele nu doar din România, ci și din Europa, Castelul Corvinilor (sau Castelul Huniazilor) este cu siguranță o destinație obligatorie pentru oricine cutreieră țara și pentru toți cei care doresc să simtă gustul istoriei.

Urmează în top: Palatul Mogoșoaia, Lacul Colibița, Castelul Cantacuzino, Gura Humorului, Cheile Bicazului, Rimetea, Castelul de lut, Cheile Turzii, Postăvaru și Cazanele Dunării.