Actualitate

UNDE SE VA PUTEA VACCINA FIECARE BUZOIAN, ÎN FUNCȚIE DE DOMICILIU! Unii vor avea de mers 50 de kilometri. Iată lista centrelor

Primii care vor avea acces la vaccinul anti-COVID sunt cadrele medicale, urmând ca în a doua etapă de imunizare serul să ajungă la persoanele cu un risc ridicat de îmbolnăvire, fiind vizate locuitorii județului cu vârsta de peste 65 de ani. Pentru vaccinarea populației, autoritățile de sănătate publică din Buzău au stabilit deja centrele de vaccinare. În total este vorba despre 18 centre, dintre care 7 sunt în municipiul Buzău. La fiecare punct de vaccinare au fost arondate mai multe localități astfel că pentru a se imuniza, bătrânii trebuie să parcurgă chiar și 50 de kilometri pentru a ajunge la punctul de vaccinare.

Aproape 90.000 de buzoieni, peste 65 de ani

Buzăul are, potrivit datelor furnizare de Direcția Județeană de Statistică, aproape 90.000 de locuitori cu vârste de peste 65 de ani, categorie de persoane care ar urma să intre în etapa a doua de imunizare anti-COVID. Cei mai mulți sunt vârstnicii cu vârste cuprinse între 65 și 69 de ani. Iată numărul exact pe categorii de vârstă.

 • 65-69 ani – 28.331 persoane
 • 70-74 ani – 20.834 persoane
 • 75-79 ani – 15.431persone
 • 80-84 ani – 13.938 persoane
 • 85 ani și peste – 11.196 persoane

Un drum de 50 de kilometri până la vaccinare

Vârstnicii care vor accepta administrarea dozelor de vaccin trebuie să se deplaseze la centrul amenajate special pentru imunizarea populației. În total sunt 18, dar șapte dintre ele sunt în municipiul Buzău, unde de altfel vor fi nevoiți să ajungă și mulți bătrâni care au domiciliul în localitățile din apropierea municipiului. Asta înseamnă că vor avea de străbătut o distanță considerabilă. Cel mai lung drum pe care îl vor avea de parcurs sunt bătrânii din Rușețu care au de străbătut o distanță de peste 50 de kilometri pentru a ajunge în municipiul Buzău.

Lista locațiilor unde au fost amenajate centrele din municipiul Buzău:

 1.  Club Seniori Buzău – Boșteni (Buzău, Gălbinași)
 2. Club Seniroi Buzău – Micro 5 (Buzău, C.A. Rosetti, Cilibia)
 3. Clădirea aparținând Primăriei Buzău  – Bdl. Nicolae Bălcecu  (Buzău, Poșta Câlnău, Racovițeni)
 4. Casieria RAM Buzău –(Buzău, Costești, Movila Banului, Zărnești)
 5. Clădire aparținând Primăriei Buzău – Bdl. Unirii(Buzău, Blăjani, Cochirleanca, Stâlpu)
 6. Clădirea aparținând Primăriei Buzău – Bdl. Nicolae Bălcescu (Buzău, Săhăteni, Ulmeni
 7. Demisol Dispensar Medical nr 14 – Broșteni (Buzău, Rușețu)

Cine se vaccinează la Râmnicu Sărat

În municipiul Râmnicu Sărat a fost amenajat un centru de vaccinare pentru populație la Stația de Salvare, aflat pe Bdl. Eroilor. Acolo vor fi imunizați atât râmnicenii cât și alți buzoieni care au domiciliul în localitățile din apropiere. Este vorba despre locuitorii din Ghergheasa, Grebănu,Podgoria, Râmnicelu, Topliceni, Valea Râmnicului.De această dată, cea mai lungă distanță o vor avea de parcurs locuitorii din Ghergheasa, respectiv puțin peste 20 de kilometri.

Restul de șapte centre de vaccinare sunt amenajate în Pogoanele, Nehoiu, Pătârlagele, Berca, Vernești, Focșănei, Sărata Monteoru.

 • Centrul de vaccinare  – orașul Pogoanele, amenajat în sala de sport – (Largu, Luciu, Padina, Pogoanele, Scutelnici)
 • Centrul de vaccinare  –  orașul Nehoiu, amenajat în sala de sport-  (Gura Teghii, Nehoiu, Siriu)
 • Centrul de vaccinare – Orașul Pătârlagele, amenajat într-o clădire aparținând primăriei pe strada Nicolae Bălcescu (Calvini, Cătina, Chiojdu,Cislău, Colți, Pănătău,Pătârlagele, Viperești)
 • Centrul de vaccinare – Focșănei-Vadu Pașii, amenajat în școala generală, (Robeasca, Săgeata, Vadu Pașii)
 • Centrul de vaccinare –  Vernești, amenajat în baza sportivă, (Tisău, Vernești)
 • Centrul de vaccinare – Berca, amenajat la școala gimnazială Pleșcoi – (Berca , Cănești, Chiliile, Smeeni, Țintești)
 • Centrul de vaccinare – Pârscov, amenajat în școala gimnazială ”Vasile Voiculescu” (Bozioru, Pârscov, Brăiești, Cozieni, Măgura, Odăile, Unguriu)
 • Centrul de vaccinare – Smeeni, amenajat în căminul de nunți, (Brădeanu, Gherăseni, Smeeni Țintești)
 • Centrul vaccinare  – Mărăcineni, amenajat în sala de sport din școala gimnazială din Mărăcineni, (Beceni, Cernătești, Mărăcineni, Săpoca)
 • Centrul de Sărata Monteoru -Merei, amenajat în sala de sport, (Breaza, Merei, Năieni, Pietroasele)

Cel mai probabil la aceste centre vor fi imunizați și restul locuitorilor din Buzău care vor avea acces la vaccinul anti-COVID în etapele următoare. Cei mai mulți buzoieni au vârstele cuprinse între 30 și 54 de ani, respectiv 175.857 de persoane, dintre care 38.087 de buzoieni au vârste cuprinse între 50 și 54 de ani, segmente de vârstă în care au fost înregistrate de la debutul pandemiei mai multe cazuri de infecție cu noul coronavirus.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

 • Repartizarea de mai sus o să-i pună pe drumuri pe cei din Smeeni și Țintești , care s-ar putea să ajungă să se vaccineze tocmai la Berca ! Hilar , nu ?