Actualitate

A DOUA TRANȘĂ DE VACCIN ANTI-COVID A AJUNS ÎN ROMÂNIA! Ce anunț a făcut coordonatorul campaniei de vaccinare la Buzău

Cea de-a doua tranșă de vaccin anti-COVID  a ajuns astăzi, 29 decembrie, în România. În total 140.400 de doze urmează să fie distribuite în mai multe spitale din țară. La Buzău, campania de vaccinare anti-COVID va debuta într-o săptămână,  așa că cei care doresc imunizarea pot începe programarea. De luni, 28 decembrie, buzoienii au la dispoziție o platformă online unde se pot planifica pentru administrarea dozei de vaccin anti-COVID.

Anunțul a fost făcut chiar de coordonatorul campaniei de vaccinare la Buzău, respectiv subprefectul Adina Moiseanu, care a postat pe rețeaua socială detaliile despre modul în care cei care doresc imunizarea pot solicita acest lucru.

”Digitalizarea a fost unul dintre pașii uriași pe care întreaga lume a fost nevoită să-l facă, forțată fiind de pandemie! Și România este unul dintre statele care a optat pentru tehnologia de ultimă generație în gestionarea pandemiei. Campania de vaccinare are și această componentă în ceea ce privește organizarea, de aceea, guvernul României a lansat, astăzi, platforma de înscrieri pentru cei care doresc să fie vaccinați anti-Covid. La acest moment, în conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa 1, respectiv lucrătorii din domeniile sănătate și social, urmând să se activeze accesul în aplicație și pentru celelalte două grupe de vaccinare (grupa a II-a – populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale și grupa a III-a – populația generală)”, a scris pe rețeua socială Adina Moiseanu.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID a explicat și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmeze cei care doresc să se înscrie pe această paltformă.

”Din platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, https://vaccinare-covid.gov.ro/, se accesează meniul PROGRAMEAZĂ-TE sau se accesează direct link-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/”, a scris Adina Moiseanu.