Social

UPDATE VIDEO Cutremur mare la Buzău! A avut peste 5 grade

Cel mai mare cutremur din ultima vreme s-a produs în noaptea de 30 spre 31 ianuarie 2020. Potrivit primelor măsurători, seismul a măsurat 5.2 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 140 de km, în zona Vrancea. 

Conform Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, cutremurul a avut loc la ora 03:26:46. Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de V grad(e) Mercalli. Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Odobești(34km), Panciu(40km), Focșani(47km), Râmnicu Sărat(47km), Onești(51km).
În plină noapte, seismul s-a resimțit puternic la Buzău, dar nu a provocat pagube. Românii au scris pe facebook că au resimţit cutremurul în mai orașe ale țării: la Buzău, Focşani, Iaşi, Galaţi, dar şi la Chişinău. Oamenii și-au exprimat speranța că nu se vor produce replici puternice. Este posibil ca INFP să refacă valoarea seismului, în urma măsurătorilor, și să anunțe că mișcarea tectonică a fost mai mare de 5.2 grade, asa cum s-a precizat imediat dupâ producere.
UPDATE [04:09] 31 IAN 2020 › INFP revine cu noi măsurători și anunța că seismul din noaptea de joi spre vineri a avut 5.3 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 119 km.

UPDATE [04:49] 31 IAN 2020 › Magnitudinea cutremurului din noaptea de joi spre vineri a fost revizuită din nou, pentru a treia oară. Ultimele date de pe site-ul INFP arată că seismul a avut 5.2 grade, la o adâncime de 120 de km.

“În aceasta dimineața, la ora 03.26, în zona Vrancea, în apropiere de loc. Covasna (la 47 km) și loc. Focșani (33 km), s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 5,2 pe scara Richter, la o adâncime de 120 km. Până în acest moment, nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. Pentru evaluarea situației, au fost trimise in recunoaștere echipaje de pompieri,” a transmis vineri dimineață pe facebook Departamentul pentru Situații de Urgență.

UPDATE [08:32] 31 IAN 2020 › ”Două apeluri, unul la Buzău şi unul la Ploieşti, pentru atacuri de panică. Efecte ale cutremurului în afară de aceste atacuri de panică nu au fost raportate în niciun loc de unde s-a simţit cutremurul”, a anunțat secretarul de stat în MAI Raed Arafat.