Social

UPDATE Incendiu de proporții! Au ars dealurile de la Beceni și Scorțoasa

Incendiu de proporții joi seară, care a cuprins circa 250 de hectare de teren pe raza a două localități: Beceni și Scorțoasa. Peste 50 de pompieri și localnici din cele două comune intervin pentru stingerea focului, însă misiunea este dificilă din cauza zonei mari care arde. Salvatorii alături de voluntari intervin din două părți diferite pentru a încerca să localizeze focarul iar flăcările să nu se extindă și mai mult decât atât. Având în vedere suprafața imensă cuprinsă de foc, reprezentanții ISU Buzău nu pot exclude total, în acest moment, posibilitatea extinderii incendiului la zona locuită.

Misiunea se anunță una extrem de dificilă și de durată.
În ultimele săptămâni, pompierii buzoieni au avut mult de lucru, fiind solicitați la un număr foarte mare de incendii de vegetație uscată izbucnite din cauza neglijenței unor indivizi, care rareori sunt prinși și amendați, deși pun în pericol suprafețe mari de teren și chiar comunitățile de oameni și pe salvatori.

UPDATE [20:34] 30 IAN 2020 › Pompierii și voluntarii din Beceni și Scorțoasa au reușit să lichideze incendiul, fără ca flăcările să se extindă și la zonele locuinte. Potrivit estimărilor reprezentanților ISU Buzău, au ars 250 de hectare de vegetație uscată.

Pompierii din Buzău intervin joi seară și la alte incendii de vegetație uscată, izbucnite pe raza județului, numărul misiunilor în desfășurare, la ora postării acestei știri, fiind ridicat.