Actualitate

(UPDATE) INCENDIU DE PROPORȚII PE ȘOSEAUA POGONELE. Depozit de deșeuri electrice și electronice, în flăcări. Nor de fum negru, vizibil de la kilometri distanță (VIDEO&FOTO)

UPDATE: Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, sublocotenent Vasile Prahoveanu, la ora 15.45, incendiul de pe șoseaua Pogonele este aproape stins. Au rămas focare, ici colo, pentru care mai multe echipe din cadrul ISU vor rămâne mobilizate în zonă. Pompierii din județele limitrofe, veniți să-și ajute colegii de la Buzău, au fost trimiși la bază, la locul incendiului urmând a rămâne doar forțe proprii din cadrul ISU Buzău.

UPDATE: Pompierii primesc sprijin și de la firme RER din Buzău. Incendiul se manifestă pe o suprafață de 1500 de metri pătrați.

UPDATE: IPJ Buzău anunță: trafic oprit pe DJ 203D Buzău – Maxenu – Smeeni. Rută ocolitoare pe DN2C și DN2E85 sau pe DN2B.

”Polițiștii rutieri acționează în teren pentru dirijarea și fluidizarea traficului respectiv pentru prevenirea evenimentelor negative.”, precizează IPJ Buzău.

Între timp, comanda ISU Buzău a cerut sprijinul colegilor din Prahova, Vrancea și Brăila, pentru a putea stinge incendiul de proporții izbucnit la depozitul de pe șoseaua Pogonele.

UPDATE: Și Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă vine cu precizări referitoare la incendiul de pe șoseaua Pogonele. Conform IGSU, incendiul a izbucnit la un depozit de materiale reciclabile (electrocasnice) din Buzău, cu posibilităţi de propagare la o hală învecinată. Până la acest moment, nu sunt victime. 

UPDATE: Incendiu de proporții izbucnit la o societate de colectare și prelucrare a deșeurilor electrice și electronice de pe șoseaua Pogonele, la ieșire din municipiul Buzău spre localitatea Țintești.

Flăcări uriașe au cuprins întregul depozit în care sunt tone de deșeuri.  Incendiul este unul violent, cu degajare mare de fum. De altfel, norul de fum negru poate fi observat de la kilometri distanță.

În zona în care arde, sunt cantități foarte mari de materiale combustibile, astfel că incendiul nu va fi ușor de stins. De altfel, există posibilitatea ca echipajele de pompieri să fie suplimentate, inclusiv din județele apropiate. 

Din cauza fumului gros, autoritățile au emis o avertizare RO Alert.  Buzoienii sunt sfătuiți să  evite zona, să lase libere căile de acces pentru a putea înainta forțele de intervenție. 

”Respectați recomandările dispuse de autorități inclusiv a celor care presupun evacuarea din zona expusă, restricțiile rutiere sau rutele ocolitoare.  Luați măsuri de autoprotecție. Închideți ușile și ferestrele, astupați gurile de aerisire și opriți funcționarea  instalațiilor de ventilație sau climatizare”, mai atenționează autoritățile prin mesajul Ro alert.

UPDATE: La fața locului intervin mai multe mașini de pompieri. Comanda ISU Buzău ia în calcul suplimentarea forțelor de intervenție din județele învecinate.

Buzoienii au fost alertați prin mesaj Ro Alert cu privire la incendiul de pe șoseaua Pogonele:

SC ROMRECYCLING SRL BUCUREŞTI este operator economic autorizat pentru colectarea și valorificarea deșeurilor de tipe DEEE: deșeuri electrice, deșeuri electronice, deșeuri electrocasnice, cabluri electrice, conductori și cablaje auto, aparatură electrică, imprimante, televizoare, monitoare, aragazuri, plăci electronice, mașini de spălat, frigidere, telefoane mobile etc

UPDATE:  Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului  pentru Situații de Urgență Buzău,  Vasile Prahoveanu, incendiul a izbucnit la o societate unde sunt depozitate materiale reciclabile. Acolo ard carcase de frigidere, depozitate în aer liber.

”Intervenim cu 4 autospeciale   de stingere incendii și o autoscară mecanică. Sunt cantități foarte mari de  material combustibile și degajări mari de fum”, a declarat pentru șansanews.ro, Vasile Prahoveanu de la ISU Buzău.

Un incendiu cu degajare mare de fum a izbucnit pe șoseaua Pogonele. Din primele informații, incendiul a izbucnit în cadrul unei societăți comerciale. Pompierii se deplasează spre locul incendiului.

În zona în care arde pot fi observate flăcări uriașe, dar și un fum dens, negru, care este vizibil de la kilometri buni.

Revenim!

Publicitate