Actualitate SPORT

PARCĂ ESTE, PARCĂ NU-I! Gloria Buzău ar putea fi preluată de un patron. Declarații EXCLUSIVE despre situația din Crâng

Vești excelente pentru iubitorii  fotbalului buzoian și pentru Gloria Buzău, echipă care a anunțat cu o zi în urmă retragerea din campionat și desființarea echipei de seniori,  ca urmare a retragerii sprijinului financiar de către municipalitate.

Primarul Buzăului, Constantin Toma, a anunțat în exclusivitate pentru șansanews.ro că un investitor privat s-ar fi arătat interesat să preia Gloria, iar asta ar putea însemna continuarea parcursului de către echipa buzoiană și speranța că va putea accede în eșalonul superior.

” Se pare că sunt persoane interesate care ar putea prelua echipa de fotbal. Sunt persoane private. Nu știm mai multe în acest moment. Decizia rămâne definitivă. Nu vom mai finanța echipa de fotbal Gloria Buzău. Eventual, va fi un investitor la Gloria, căruia îi vom pune la dispoziție toate facilitățile, cum se întâmplă exclusiv în țările occidentale. Au fost discuții purtate direct cu oficialii de la Gloria, nu cu mine. Dimineață a apărut această idee. Eu am plecat dimineață la întâlnirea cu premierul și nu știu ce s-a mai întâmplat. Nu am mai primit niciun telefon până acum, însă ar fi un investitor interesat”, a declarat Toma pentru șansanews.ro.

Edilul șef al municipiului a recunoscut că după  anunțul privind retragerea sprijinului financiar pentru Gloria Buzău a avut parte de multe reacții negative venite din partea iubitorilor fotbalului și din partea susținătorilor formației din Crâng.

” Am avut un semnal prost din partea iubitorilor de fotbal referitor la decizia luată, dar având în vedere faptul că nu putem promova niciodată în asemenea formulă și faptul că e o criză financiară puternică, economică, încasăm mai puțin bani, nu mai putem merge să finanțăm o activitate în care nu putem performa. Suntem deschiși pentru orice tip de colaborare și nu numai în această zonă. Dacă cineva vrea să investească la Buzău în orice domeniu este primit cu brațele deschise, inclusiv în fotbal.”

Până la această oră, nici directorul SCM Gloria Buzău, Ion  Cazan, și nici antrenorul Ilie Stan nu au putut fi contactați de reporterii șansanews.ro.

Potrivit unor surse, marți dimineață, jucătorii Gloriei ar fi fost chemați la stadion iar antrenorul Ilie Stan le-ar fi dat vestea că s-ar fi revenit asupra deciziei de retragere din Liga a II-a, echipa urmând a pleca, marți la ora 17.00, în cantonament la Sărata Monteoru, acolo unde trebuia să meargă de luni, de la ora 12.00.

Șeful secţiei de fotbal din cadrul clubului SCM Gloria Buzău, Cristian Lupu, a declarat pentru șansanews.ro că discuții au fost în cursul zilei, însă nu este nimic cert la această oră.  Există însă tot felul de scenarii pentru ca Gloria să nu fie îngenuncheată și desființată  și să-și continue parcursul în fotbalul românesc.

” Lumea a fost luată prin surprindere,   se încearcă niște soluții salvatoare in extremis, dar la acest moment nu e nimic oficial ca schimbare de decizie. Sunt discuții, acum vă spun ceva, dar poate peste 2 ore nu mai pleacă. Astăzi, au discutat antrenorii cu jucătorii, dar  nu cu oficiali ai clubului.”, a declarat Lupu pentru șansanews.ro

După 15 etape desfășurate în actuala ediție de Liga 2, SCM Gloria Buzău ocupă locul 10 în clasament, cu 21 de puncte acumulate în 14 meciuri, fiind la egalitate cu Petrolul (locul 9, 14 meciuri) și CS Mioveni (locul 11, cu 15 meciuri).

Din actualul sezon regular al Ligii 2, SCM Gloria Buzău mai are de disputat meciuri cu ASU Politehnica Timișoara (deplasare), Rapid (acasă), Unirea Slobozia (a), Metaloglobus București (d), Pandurii Târgu Jiu (a) și Turris Oltul Turnu Măgurele (d).