Actualitate

(UPDATE) Tânăr din Mărăcineni, reținut după ce a furat zeci de grame de aur dintr-o bijuterie din centrul Buzăului. Era sub control judiciar după ce a furat și din mall

I

UPDATE: Individul se afla sub control judiciar pentru un alt furt comis din mall, în vară. Și atunci, tânărul a avut același mod de operare: a ochit bijuteria din care voia să fure, a reușit să ia un manechin pe care erau expuse bijuteriile și a fugit. A fost reușit iar acum era sub control judiciar. Dar, același individ a tot furat și în copilărie, astfel că polițiștii îl știau drept un cal breaz. De altfel, pe când era minor, el a fost internat în centrul de reeducare de la Tichilești, însă nici aici nu a reușit nimeni să-l dea pe brazdă și să-l facă să renunțe la apucăturile sale infracționale.

După furtul de la bijuteria din centru, cel mai probabil, individul va fi arestat preventiv.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Un tânăr de 19 ani din Mărăcineni a fost reținut marți după ce a furat zeci de grame de aur dintr-o bijuterie din centrul Buzăului.

Conform IPJ Buzău, marți, în jurul orei 16.00, un apel la 112 anunța că dintr-o bijuterie au fost sustrase mai multe articole din aur, în greutate de aproximativ de 30 de grame.

Prejudiciul a fost estimat la 8000 de lei.

Ulterior sesizării, polițiștii de investigații criminale au fost direcționați de îndată la fața locului și au demarat cercetările pentru identificarea și depistarea persoanelor bănuite, în vederea luării măsurilor legale și recuperării prejudiciului.

Din investigații a reieșit că bănuit de săvârșirea faptei este un tânăr în vârstă de 19 ani, din Mărăcineni.

În mai puțin de 3 ore de la sesizarea faptei, polițiștii l-au depistat pe bănuit și l-au condus la sediul Poliției pentru audieri sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Prejudiciul a fost recuperat în procent de 80%.