Social

UPDATE VIDEO Percheziții la suspecți de trafic de droguri. Audieri ACUM la DIICOT

perchezitii diicot

Ample percheziții coordonate de procurorii antimafia au avut loc, astăzi, în zori, la Buzău. În urma operațiunii, 27 de suspecți au ajuns la sediul Biroului DIICOT pentru a fi audiați în legătură cu presupuse fapte de deținere și trafic de droguri. Persoanele aduse la audieri au vârste între 20 și 44 de ani, cei mai multe fiind din municipiul Buzău. Nu se știe, deocamdată, unde are ramificații rețeaua din care ar face parte suspecții. Toate aspectele vor fi lămurite, în cadrul anchetei ample declanșate în această dimineață. Vom reveni.

UPDATE [16:52] 27 NOV 2019 › În urma activităților din cursul zilei de astăzi, IPJ Buzău a venit cu următoarele precizări referitoare la caz:

În urma a 42 de percheziții efectuate astăzi de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Buzău, au fost ridicate produse susceptibile a avea efecte psihoactive, instrumente utilizate la porţionarea și cântărirea drogurilor, bani şi arme.

La data de 27 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău au efectuat 42 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Buzău şi a municipiului Bucureşti, la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc, deţinere de droguri de risc  și mare risc în vederea consumului propriu și efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, fără autorizaţie.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada aprilie – noiembrie 2019, mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 51 de ani, din Buzău, s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc şi droguri de mare risc (cannabis şi amfetamină), dar şi cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, de pe raza municipiilor Bucureşti şi Galaţi, iar ulterior le-ar fi revândut în judeţul de domiciliu.

În urma activităţilor desfăşurate în cauză, vor fi puse în executare 27 de mandate de aducere.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În activități sunt angrenați poliţişti de la brigăzile şi serviciile de combatere a criminalităţii organizate Ploieşti, Bacău, Bucureşti, Galaţi, Dâmboviţa, Ialomiţa şi Vrancea, precum și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Buzău.

De asemenea, la activități participă jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău şi Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti.