Social

Incendiu la vopsitorie! Pompierii în alertă

incendiu vopsitorie

Trei echipaje de pompieri cu trei autospeciale de stingere incendii cu apă și spumă și o ambulanță SMURD intervin marți seară pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un garaj în care funcționează o vopitorie, în localitatea Focșănei, din comuna Vadu Pașii. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu, incendiul se manifestă generalizat în garajul respectiv, fiind afectată o suprafață de 150 de metri pătrați.

Dat fiind că în interiorul garajului cuprins de flăcări era o vopsitorie este foarte probabil ca în interior să fie materiale inflamabile care să întrețină arderea și să facă misiunea pompierilor riscantă.
Conform lui Prahoveanu, la ora postării acestei știri, incendiul ar fi localizat și nu ar fi risc de extindere la vecinătăți. De asemenea, nu sunt victime.

UPDATE [10:48] 27 NOV 2019 ›

În urma incendiului care a cuprins marți seară un atelier auto în care se făcea și vopsitorie au fost distruse cinci autoturisme. Focul a fost stins după circa 3 ore, misiunea pompierilor fiind riscantă întrucât în interior se aflau materiale ușor inflamabile și chiar butelii cu oxiacetilenă. Salvatorii au scos din flăcări 4 astfel de recipiente.
La finalul misiunii, pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de o flacără produsă de un aparat de tăiere-lipire, aparat folosit fără respectarea normelor.