Actualitate

Urmează minivacanța dar nu pentru toată lumea. Șoselele și locurile de agrement, împânzite de polițiști

Urmează minivacanța de Paști, câteva zile libere, în care credinicoșii vor merge la biserică pentu a lua Sfânta Lumină iar apoi, în zilele de Paști, cei mai mulți vor sărbători în aer liber, alături de cei familie și prieteni. Zonele de agrement vor fi luate cu asalt, mai ales că după iarna lungă se anunță vreme însorită și caldă, cu temperaturi de până la 25 de grade. Pentru a se asigura că sărbătorile nu vor fi umbrite de accidente sau alte incidente, sute de polițiști vor fi la datorie, zilele acestea.

„Zilnic, vor acţiona peste 150 de poliţişti din cadrul tuturor structurilor operative, inclusiv luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Pentru prevenirea manifestărilor antisociale, a infracţiunilor cu violenţă şi furturilor, o atenţie deosebită este acordată locurilor cu afluenţă de public, unde urmează a se desfăşura slujbe religioase, activităţi cultural-sportive, zonelor de agrement, dar şi pieţelor şi târgurilor. Prin măsurile de ordine dispuse pentru această perioadă, se urmăreşte asigurarea unei intervenţii rapide şi eficiente ori de câte ori este sesizat un incident sau atunci când situaţia impune, astfel că vor fi asigurate rezerve de intervenţie. Totodată, poliţiştii execută, împreună cu reprezentanţi ai DSVSA, controale în târguri, oboare, pieţe, precum şi pe arterele de circulaţie, pentru verificarea respectării legalităţii în domeniul transportului şi comerţului cu animale şi produse tradiţionale, în vederea protejării populaţiei împotriva activităţilor comerciale ilicite”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Buzău.

Aglomerat se anunță și pe șosele, așa că polițiștii rutieri vor fi prezenți, zilnic, pe principalele artere.

“Poliţiştii fac apel către conducătorii de autoturisme să dea dovadă de înţelegere şi solicitudine, promovând o atitudine de politeţe rutieră în relaţia cu ceilalţi participanţi la trafic. În condiţiile unui trafic aglomerat care poate determina apariţia unor blocaje rutiere temporare, vă recomandă:

– să vă păstrați calmul, să nu uitați de politețea rutieră și să nu blocați intersecțiile!

– să nu vă angajați în depășirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate!

– să păstraţi o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul care circulă în faţă!

– să circulaţi cu viteză redusă, pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă!

– să vă parcaţi autoturismul într-un spaţiu bine iluminat sau păzit, să închideţi geamurile şi să vă asiguraţi că l-aţi încuiat!

– să depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi să nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare, precum aparatură GPS, telefoane mobile, borsete sau serviete!

– pietonii sunt atenționați să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.”