Divertisment

Va apărea un film documentar despre viața Mihaelei Runceanu. Filmările au debutat la Buzău. Când va fi premiera

Au început filmările pentru filmul documentar despre viața cântăreței Mihaela Runceanu. Istoria plină de speranță a Mihaelei Runceanu este un film documentar de lungmetraj, realizat de dramaturgul, regizorul și actorul Gabriel Sandu și produs de Monica Lăzurean-Gorgan.

Filmările au început deja zilele trecute, în perioada 9 – 11 iulie la Buzău, orașul natal al celebrei soliste, unde echipa de filmare a surprins imagini în cadrul celei de-a X-a ediții a Festivalului de muzică ușoară pentru copii și tineret Mihaela Runceanu – pentru voi, muguri noi.

Documentarul abordează povestea celebrei cântărețe dintr-o nouă perspectivă, prin îmbinarea a două planuri narative: al mărturiilor persoanelor care au cunoscut-o, dar și prin intermediul unui regizor de teatru, care pornește într-o investigație la capătul căreia își dorește să înțeleagă mai bine cine a fost Mihaela Runceanu.

Pentru realizarea documentarului, regizorul Gabriel Sandu va utiliza atât un mix de tehnici documentare precum interviuri, filmări observaționale și cercetări de arhive juridice, cât și procedee artistice precum reconstituiri teatrale, în încercarea de a recrea viața Mihaelei Runceanu.

Documentarul va fi un amestec de scene ce urmăresc două linii ale poveștii, care se întrepătrund în același arc narativ: viața și moartea Mihaelei Runceanu așa cum au povestit-o familia ei, prietenii, studenții, prin intermediul televiziunii și al arhivelor, precum și povestea spusă de spectacolul de teatru, care va crea o reprezentare metaforică acolo unde documentația obținută prin instrumente investigative nu este suficientă.” spune regizorul Gabriel Sandu.

Filmările pentru documentar vor fi reluate în toamnă, cu participarea actriței Oana Pușcatu și se vor întinde pe tot parcursul anului 2024. Premiera documentarului este planificată pentru anul 2025.