Actualitate Divertisment

Unde evadăm în week-end? Idei de petrecere a timpului liber în natură, la câțiva pași de casă

Suntem în plin sezon al concediilor, când majoritatea buzoienilor deja știu unde își vor petrece următoarele săptămâni, fie la mare, fie la munte. Însă, dacă deocamdată nu v-ați programat concediul, sau pur și simplu aveți la dispoziție doar week-end-ul pentru relaxare, aveți la îndemână o serie de variante, la câțiva pași de casă. Sunt o mulțime de obiective turistice în județ, dar și la doar câțiva kilometri de Buzău, locuri în care vă puteți bucura de peisaje unice, specii rare de păsări și plante.

Romsilva vine cu o ofertă demnă de luat în calcul. Cu costuri reduse și puțin timp pierdut pe drum, buzoienii, cu copii și prieteni, pot merge în excursii în județele învecinate, Brăila sau Galați. Reprezentanții Parcului Natural Balta Mică a Brăilei propun, vara aceasta, o serie de trasee menite să îi încânte și să îi relaxeze pe turiștii de orice vârstă.

“A venit vara cu canicula ei și cu mult așteptatele concedii! Dacă nu aveți planuri și vă e la îndemână, colegii noștri de la Romsilva – Parcul Natural Balta Mică a Brăilei vă propun excursii zilnice cu barca în zonă. Prețul unui bilet este de la 60 lei/persoană, grup minim 4-6 persoane, în funcție de tipul de ambarcațiune aleasă.”

SURSA foto Fb/ Romsilva

Un punct de atracție este și podul suspendat peste Dunăre. Traseul include o plimbare cu barca pe Dunăre în zona podului, a porturilor dunărene din Brăila și Galați, o excursie în mijlocul naturii.

“Vă propunem și un nou traseu pe ruta către Pod Brăila – Portul Maritim Brăila – Portul Maritim Galați – Belvedere către Munții Măcinului – Intrare Rezervația Biosferei Deltei Dunării – Parcul Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior –Rezervația Naturală Ostrovul Prut (Insula Cailor). Prețul pleacă de la 120 lei/persoana, grup minim 6 persoane, durată 3.5 h. Vă așteptăm cu drag in inima naturii sălbatice!!”

Sursa foto Fb/ Romsilva

Pe suprafața Parcului Natural Balta Mică a Brăilei administrat de Romsilva se regăsesc 52 de lacuri, 19 habitate și un număr de 207 specii de păsări. Parcul Natural “Balta Mică a Brăilei” se întinde pe 207 kilometri pătrați, fiind o rămășiță de doar 10 la sută din vechea Baltă a Brăilei, cum era ea înaintea anilor 60, când a fost desecată de regimul comunist. Aria protejată face parte din zonele umede de interes internațional.