Actualitate

VACCINAREA ANTI COVID ÎNCEPE MAI DEVREME! Serul ajunge în această noapte la Buzău

Primele doze cu ser anti-COVID-19 au plecat spre Buzău, iar în câteva ore vor ajunge la Direcția de Sănătate Publică. De acolo vor fi împărțite celor cinci centre amenajate în incinta spitalelor din tot județul astfel că mâine, 4 ianuarie 2021, la ora 8.00, se va da startul campaniei de vaccinare anti-COVID.

Practic, campania de vaccinare va începe cu o zi mai devreme decât anunțul făcut inițial de autorități, ceea ce ar putea reprezenta un pas făcut cu dreptul în lupta împotriva infecției cu SARS-CoV-2.

Primul buzoian vaccinat va fi medicul infecționist, șeful secției de Boli infecțioase, Micu Bogdan Cristian. Acesta se va vaccina în centrul amenajat în incinta Ambulatoriului din cadrul Spitalului Județean Buzău. Acolo vor fi imunizate toate cadrele medicale din unitatea spitalicească, deocamdată fiind înscrise pe listă 341.

Restul dozelor, din primele 975 câte au fost comandate în prima tranșă, vor fi distribuite centrelor de la Râmnicu Sărat, Săpoca, Smeeni și Nehoiu.

Cum arată centrele de vaccinare și care este traseul ce trebuie urmat de fiecare buzoian ce urmează să fie imunizat cititi aici.